A tengeri sün –

egy új egzotikus remekmű a TianDe termékválasztékában

– Elősegíti a bőr megfiatalodását

– regeneráló hatású

– visszaadja a bőr feszes rugalmasságát és tónusát

– hozzájárul az ödémásodás csökkenéséhez

 

A termékcsaládhoz tartozó összes szer összetételében megtalálható – egy új egzotikus remekmű, a tengeri sün!

Mit tudtok a tengeri sünökről? Ezek a tüskésbőrűek törzsébe tartozó, a tengerek és az óceánok mélyén honos élőlények. Általában akár hétezer méteres mélységben telepednek meg. A legalapvetőbb feltétel a tengeri sünök életben maradásához a víz sótartalmának mértéke, az alacsonyabb sótartalmú vizekben nem találhatók meg. Fontos tény: növekedésének egy bizonyos időpontjától kezdve a tengeri sün többé nem változik, mintegy megragadva egy adott korban, attól kezdve nem öregedve tovább. E tulajdonságok egy részét az ember is hasznosíthatja, amennyiben étrendjébe felveszi a tengeri sünök ikráját és húsát.

Így például a japánok (akik híresen hosszú életűek) étrendjük részeként tiszta formájában, illetve a különféle ételek adalékaként legalább ötezer tonna tengeri sün ikrát fogyasztanak el.

A tengeri sün ikrája nagy mennyiségben tartalmaz biológiailag aktív és értékes tápanyagokat – mintegy húsz százalékban fehérjéket, 31-34 százalékban zsírokat, valamint glikogént, nem fehérjealapú nitrogéntartalmú vegyületeket, B-vitaminokat, niacint (azaz nikotinsavat). Megállapítást nyert, hogy a tengeri sünben található lipidek (zsírok) nagy mennyiségben tartalmaznak zsírban oldódó A- és E-vitaminokat, karotinoidokat, sokszorosan telítetlen zsírsavakat, foszfolipideket, az aminosavak széles választékát, többek között fenil-alanint, rengeteg ritka mikroelemet, például jódot és vízben oldódó vitaminokat.

Miért is hasznos ez az egzotikus összetevő a bőr számára? Roppant egyszerű: rendkívül erős fiatalító hatással rendelkezik. A tengeri sün legértékesebb összetevője – természetesen az ikrája. Ez hússzor több A-vitamint tartalmaz, mint a ginzeng gyökér!

Gazdag összetételének köszönhetően a tengeri sün kivonata hihetetlenül erős regeneráló hatást fejt ki a bőrre. Ez az anyag segít helyreállítani a bőr tónusát és feszes rugalmasságát, csökkenteni az ödémásodást és a bőr korral járó megereszkedését.

A később az ételekben felhasznált tengeri sünöket a búvárok meglehetősen nagy mélységekből gyűjtik be – e tüskésbőrűek fellelhető helyén. A kozmetikai célokra felhasznált sünöket a fürdőhelyeken gyűjtik be. Apály idején a tengeri sünök ott maradnak a parton, és esélyük sincs a túlélésre a tűző napon. A strandoló helyeket megtisztítják tőlük, majd kinyerik belőlük a rendkívül értékes alkotóelemeket.

A hialuronsavas szérum:

rendkívül erős hidratáló hatás és csapás a ráncokra!

Mi az oka, hogy a bőr veszít nedvességtartalmából?

Az ultraibolya sugárzás → korai öregedés

A szervezet nem kielégítő nedvességtartalma → száraz bőr

Az életkor → hiányzik az „önhidratálás”

A helytelen bőrápolás → a lipid védőréteg elvékonyodása

A megoldás: az aktív hatású szérum

Hidratálás

Revitalizálás

Küzdelem a ráncokkal

A szép és a megfelelően hidratált bőr közé egyenlőségjelet lehet tenni. Miért fontos annyira a jó minőségű hidratálás? Az emberi bőr gyakorlatilag kétharmadrészt vízből áll. A víz legnagyobb része (mintegy 80%-a) a bőr középső rétegében, az irharétegben összpontosul, s csak egész kis vízmennyiség található a külső hámrétegben – az epidermiszben. Amikor bőrünk kellemetlenül feszül, érzékeljük a bőr nedvességhiányát, ez arról tanúskodik, hogy a nedvességtartalom a bőr irharétegében kritikus szintet ért el (ideális esetben az irharéteg egy sajátos „szivacs” szerepét tölti be, amely belülről látja el a szükséges nedvességgel a felhámot). Ez pedig azt jelenti, hogy a sürgős intézkedéseket nem szabad halogatni, hiszen minél jobban kiszárad a bőr, annál inkább ki lesz téve a ráncok kialakulásának.

Az alapvető okok, amelyek miatt a bőr nedvességtartalma csökkenhet

A napfény. Bizony, korábban erről már számtalanszor beszéltünk: a bőr öregedését kiváltó egyik alapvető tényező – az ultraibolya sugárzás. A napozás előtt mindig használjatok védőszereket, azt követően pedig soha ne feledkezzetek meg a pótlólagos hidratálásról – az „Ocean Riches” termékcsaládhoz tartozó hialuronsavas szérum nagyszerűen alkalmas erre! Ez segít leküzdeni a bőr szárazságát, amely óhatatlanul bekövetkezik a nagy mennyiségben kapott napfénydózis hatására.

Az egész szervezet általában is nem kielégítő nedvességtartalma. Amennyiben szervezetetek nedvességhiányos állapotban van – azt óhatatlanul megszenvedi bőrötök is. Igyatok több vizet – a bőrötök is hálás lesz érte. Muszáj naponta két liter vizet elfogyasztani – ez bőrötök szépségének záloga. Amíg a szervezet súlyos nedvességhiánytól szenved, bármilyen külső kozmetikai ápolás csupán ideiglenes eredménnyel járhat.

Az életkor. Az életkor előrehaladtával a bőr veszít „önhidratáló” képességéből. 25-30 éves kortól kezdve a hidratálásért felelős komponensek jóval lassabban választódnak ki. Ezek a hialuronsav (a természetes hidratálószer) és a kollagén, együtt az elasztinnal – ezek rostszálai megtartják a bőr nedvességtartalmát, ily módon biztosítva annak feszes rugalmasságát.

A helytelen ápolás. Ez, mindenekelőtt, a bőr tisztítására vonatkozik. A bőr veszíthet nedvességtartalmából a túl gyakori (naponta több mint kétszeri) mosakodás következtében, melyek során agresszív hatású felületaktív anyagokat, magas alkoholtartalmú szereket stb. használunk. Mindeközben a nedvességtartalom hiányát leggyakrabban a zsíros típusú bőr szenvedi meg: a faggyúkiválasztást szabályozó és az antiszeptikus kozmetikai szerek dehidratáló hatásúak lehetnek és sérthetik a bőr természetes hidratáló faktorját (NMF – natural moisturizing factor), különösen akkor, ha azokat rendszertelenül vagy helytelenül használjuk (például ha a gyulladások helyi korrekciójára hivatott gélt nagyobb bőrfelületekre visszük fel, vagy a fizikai dörzshatás elve alapján működő peelinget használunk a sérült védőgáttal rendelkező bőr esetén).

Az „Ocean Riches” termékcsaládhoz tartozó hialuronsavas szérum segít pótolni a bőr nedvességhiányát. Ennek az aktív hatóanyagok magas koncentrációjával rendelkező formulája komplex módon fejti ki hatását:

– nátrium-hialuronáttal tölti fel a felhám (az epidermisz) mélyrétegeit,

– erősíti a bőr hidrolipid védőgátját,

– megelőzi a ráncok megjelenését,

– kisimítja a bőrt, azt puhává és zsengévé varázsolja.

A szérum revitalizálja és hidratálja a napfény túlzott hatásának, a száraz levegő hatásának kitett bőrt, kompenzálja az érett bőr szárazságát.

A szérum alapvető hatóanyagai – a nátrium-hialuronát és a tengeri sün kivonata.

A nátrium-hialuronátra a világ összes kozmetológusa már nem csupán az utóbbi tíz évben esküszik – az a bőrre valóban varázslatos hatást képes kifejteni. S hogy ez az anyag miért annyira értékes? Először is azért, mert az a bőr egyik legtermészetesebb hidratálója. S mint tudjuk, a bőr hidratálása = szép és fiatalos bőr.

A nátrium-hialuronát egy az emberi szervezetben – a szövetekben és a porcokban jelen lévő poliszacharid. Az anyag úgy néz ki, mint valami fehér por, amely vízben nehezen oldódik. Ha ez az összetevő nem elegendő mennyiségben van jelen a szövetekben, a bőr szárazzá válik, csökken rugalmassága, megjelennek a korai ráncok. Tulajdonságait tekintve az anyag azonos a hialuronsavval: intenzíven hidratálja a bőrt, erősíti a bőr turgornyomását, ily módon rugalmasabbá varázsolva azt. Kisimítja az apróbb ráncokat, puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt.

A tengeri sün kivonata igen erős fiatalító hatással rendelkezik. Dús összetételének köszönhetően a tengeri sün hihetetlenül erős fiatalító hatást gyakorol a bőrre. A bőr ismét tónusossá, feszesen rugalmassá válik, megszűnik az ödémásodás és a bőrnek az életkorral járó megereszkedése.

A nátrium-hialuronáton és a tengeri sün kivonatán túl a szérum formulája még jó néhány értékes összetevőt tartalmaz.

A nagylevelű csodamogyoró kivonata rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik:

  • tisztító hatás. A nagylevelű csodamogyoró kivonata erősen összehúzó, vérzéscsillapító hatású, szabályozza a bőrzsír kiválasztását, összehúzza a pórusokat, frissíti a bőrt;
  • fiatalító hatás. Remekül tonizálja a bőrt, puhítja és megszünteti annak hámlását, javítja az arc színét;
  • gyulladásgátló hatás. A nagylevelű csodamogyoró kivonata erős antibakteriális és gombaellenes tulajdonsággal rendelkezik, hatékony mindenféle gyulladásos folyamatokkal szemben, a pattanások kezelése során pótolhatatlan;
  • begyógyító hatás. A nagylevelű csodamogyoró kivonata erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, megvédi a bőrt az UV-sugárzástól, nyugtatja és felgyorsítja gyógyulását a napfény okozta leégés után, serkenti a bőrön keletkező repedések és sérülések összehúzódását.

A PF SC GLUCAN komplex – egy megtisztított béta-glükán, amelyet a hasadtlemezű gomba (Schizophyllum commune) micéliumaiból nyernek ki. Sebbegyógyító képességgel rendelkezik, elősegíti a napsütés által okozott leégés gyógyulását, serkenti a saját kollagén termelését, immunmoduláló hatású.

A panthenol – nem más, mint a B5 provitamin, a pantoténsav származéka (a görög „pantos” – „mindenütt” szóból). A pantoténsav minden biológiai szövetben megtalálható, azok sérülése esetén pedig az iránta megnyilvánuló igény rendkívüli módon megnövekszik. A panthenol felgyorsítja a bőr regenerálódási folyamatait, kisimítja az apróbb ráncokat, puhábbá és rugalmasabbá varázsolja a bőrt.

A trehalóz – növényi eredetű poliszacharid, amely elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését és a ráncok kisimulását. Növeli a bőr feszes rugalmasságát.

 

Élvezzétek bármely életkorban bőrötök zsengeségét!

 

Termékjellemző
Kiszerelés 25 ml
Összetétel A tengeri sün kivonata hozzájárul a bőr megfiatalításához. A nátrium-hialuronát intenzíven hidratálja a bőrt, erősíti a bőr turgornyomását. A nagylevelű csodamogyoró kivonata puhítja, kisimítja a bőrt, megőrzi annak rugalmasságát. A PF SC GLUCAN – egy megtisztított béta-glükán – serkenti a saját kollagén kiválasztását, immunmoduláló hatást fejt ki. A panthenol felgyorsítja a bőr regenerálódási folyamatait, kisimítja az apróbb ráncokat. A trehalóz elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését és a ráncok kisimulását.

Termékünk az alábbi boltokban érhetőek el:

  • Központ
    2 db

Írjon véleményt

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz

Írja be az ellenőrző kódot: