Aloe Gél
  • Aloe Gél
  • Aloe Gél
  • Aloe Gél
  • Aloe Gél

Aloe Gél

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 14715
Elfogyott
4080 Ft
Kiszerelés
50 g

Összetétel
Aloe Barbadensis Leaf Juice, Carbomer, Olea Europaea Fruit Oil, Sorbic Acid

Share:

EGY KEDVENC TERMÉK MEGÚJULT FORMÁBAN!

TERMÉSZETES ALOE VERA GÉL

 

 

 aloee.jpg

 

Természetes aloe vera gél, hatalmas mennyiségben – 98,5%-ban tartalmazza e növény levét.

Egy kozmetikai szer abban az esetben minősíthető természetesnek, ha összetételében 85%-ra tehető a természetes eredetű összetevők aránya. A TianDe által kínált aloe vera gél 99%-ban természetes anyagokból áll (98,5% – az aloe vera leve, 0,42% – olivaolaj, és mindössze 1,08% – ízfokozó és tartósítószer).

Az olivaolaj – értékes kozmetikai összetevő, a „bőr folyékony aranyának” nevezik. E konkrét esetben a termék homogén konzisztenciájának biztosítására szolgál.

A karbomer a telt, gélszerű konzisztencia megteremtését biztosítja. Nem toxikus, számos gyógyszer összetételében megtalálható, valamint széleskörűen használják az élelmiszeriparban.

Szorbinsav (a latin „sorbus” – „berkenye” szóból), amelyet először a berkenyeolaj desztillálása során sikerült kiválasztani. Az élelmiszeriparban használatos tartósítószer.

 

aloee2.jpg

 

A növény levelének nedve – a legértékesebb az aloéban, annak több mint kétszáz biológiailag aktív hatóanyagot tartalmazó tárháza.

Éppen e nedvnek köszönhetően a növény hosszú ideig képes víz nélkül, sőt a talaj teljes hiánya mellett túlélni, ráadásul még hajtásokat is hozni! Az extrém körülmények között az aloé lezárja pórusait, megtartván ily módon a nedvességet és az összes tápanyagot leveleiben.

Ezért aztán, hogy az aloé nedvében magasabb legyen a hasznos anyagok koncentrációja, a kozmetikai szerek előállításához szükséges levelek lemetszése előtt a növényt néhány hétig szándékosan nem is öntözik.

Életerejét és nedvességfelhalmozó képességét tekintve az aloé nem marad el a kaktusztól – egy közeli rokonától (mindkét növény a pozsgások, más szóval szukkulensek családjába tartozik –amely elnevezés a latin „succulentus”, azaz „lédús” szóból származik).

A mi bőrünk nem rendelkezik ilyen tökéletes védekező mechanizmussal. Folyamatosan veszít nedvességtartalmából. Az aloe vera gél a nedvességet nem csupán visszapótolni segít, hanem megőrizni a víz- és a tápanyag tartalékot.

A-, B1-, B2-, B3-, B9- és E-vitamin, amelyek antioxidáns védelmet nyújtanak a bőr számára, megelőzvén annak korai megereszkedését, javítják a sejtekben végbemenő anyagcsere-folyamatokat.

Aminosavak (húsz az ismert huszonkettő közül) – amelyek a bőr alapvető fehérjéje, a kollagén építőanyagai. Az aminosavak részt vesznek a zsíranyagcserében, aktivizálják az immunsejteket, elősegítik a sérült szövetek regenerálódását.

A természetes antiszeptikumok (szalicilsav antrakinonok) meggátolják a baktériumok elszaporodását, hozzájárulva ily módon a gyulladások és a pattanások kiküszöböléséhez.

Az ásványi anyagok keveréke (nátrium, kálium, magnézium, mangán, kalcium, vas, cink, foszfor, réz, szelén és króm) serkenti a bőr vérellátását és javítja a bőrsejtek tápanyagellátását. Az ásványi anyagokat a szervezet nem képes kiválasztani, ugyanakkor, mint ahogy a vitaminok is, részt vesznek az energiatermelő folyamatokban, a szövetek növekedésében és regenerálódásában.

 

 

aloee3.jpg

 

Most lehetőségetek nyílik megválasztani kedvenc kozmetikai szeretek kényelmes formáját. Egy apró párnácska – úti kiszerelés. Tegyétek be kézitáskátokba, íróasztalotok fiókjába! Vagy választhatjátok a gél nagy tubusos kiszerelését. Egyaránt kényelmesen magatokkal vihető a nyaralásra, vagy használható otthon a mindennapi bőrápolás során.

Az aloe vera gél erősíti a bőr regenerálódási képességét, köszönhetően a fehérjék építőanyagát képező aminosavak magas tartalmának. Az aminosavak fontosak a saját kollagén termeléséhez.

A saját kollagén fokozott kiválasztása aktivizálja a sejtek generációinak cserélődését, és felgyorsítja a sérülések begyógyulását: az aloe vera hatására a szövet gyorsabban regenerálódik, semmint hogy hegek képződhetnének.

Az aloe vera gél nyugtatja a bőrt a napsugárzás vagy a szél káros hatását követően, megszünteti a borotválkozás után fellépő bőrirritációt vagy gyulladást. Használható regeneráló szerként égési sérülések esetén, borotválkozás vagy vegyszeres peeling alkalmazása után, valamint a sérülések begyógyulása folyamatainak felgyorsítására a testbőr teljes felületén.

A bő szépsége és egészsége minden életkorban a hidratáltság szintjének függvénye. Bőrünk akkor fiatal és friss, ha sok vizet tartalmaz. A nedvességtartalom biztosítja számára a feszes rugalmasságot.

A dehidratáltság megnehezíti a tápanyagok bejutását a sejtekbe. Ennek következményeként a bőr szárazzá és rendkívül érzékennyé válik, veszít rugalmasságából, elvékonyodik, elkezd hámlani, kialakulnak a ráncok.

Az aloe vera gél ideális szer a napi hidratáláshoz. Az aloé biológiailag aktív hatóanyagai (a ligninek) négyszer gyorsabban és mélyebben hatolnak be a bőrbe, mint a víz. Az aloékivonat által képzett védőhártya pedig meggátolja a bőr nedvességvesztését.

A bőr pH-egyensúlya – a bőr egyfajta védőköpenye. A sav-bázis egyensúly megfelelő szinten tartása a legfontosabb feltétel a bőr védőgátjának megóvásához. E védőgát, mint egy láthatatlan fátyol, megtartja a feltétlenül szükséges lipideket és megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől és a baktériumoktól.

Az aloe vera pH-szintje egybe esik a bőr természetes sav-bázis egyensúlyával, tehát az ALOE VERA GÉL fenntartja a bőr normális pH-értékét és regenerálja a sérüléseket.

Az aloe vera gél – bármilyen típusú bőr szükségleteit kielégítő, univerzális szer. Normalizálja a zsíros és vegyes típusú bőr faggyúmirigyeinek működését. A száraz és érzékeny bőrt pedig – nyugtatja és puhítja.

Vigyétek fel a gélt nedves bőrötökre vékony rétegben, vagy vízzel hígítsátok fel! Ne feledjétek: a gél – koncentrált szer, ezért vékony rétegben kell felvinni a nedves arcbőrre, vagy egy kevés vízzel felhígítva. Ily módon 50 grammnyi gél jó sokáig elegendő.