Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal
  • Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal
  • Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal
  • Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal
  • Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal

Dr.Taiga Gyógynövényes frissítő szájspray propolisszal

5.00 ( 1 szavazat )
Cikkszám : 65901
Elfogyott
5760 Ft
Kiszerelés
50 ml

Összetétel
Aqua, Glycerin, Propylene Glycol, Propolis Cera, Rhaponticum Carthamoldes Root Extract, Bergenia Crassifolia Root Extract

Share:

Dr. Tajga:

az egészséges fogak és a friss lehelet receptje a tajgából!

 

tiande-65901-dr-taiga-gyogynovenyes-szajspray-04.jpg

 

Biztosak vagytok benne, hogy leheletetek mindig friss? A propolisztartalmú gyógynövényes spraynek köszönhetően leheletetek állandó jelleggel friss marad! A gyógynövényes spray magával a kellemetlen szájszag kialakulásának és a szájüreg problémáinak okával – a baktériumokkal veszi fel a küzdelmet. Nem elkendőzi a problémát, hanem napról napra javítja a fogíny és a szájüreg nyálkahártyájának állapotát.

Maga a szer az altáji tajgából származó propolisznak köszönhetően működik oly hatásosan. A propolisz ismert baktériumölő és regeneráló képességéről. A hatékonyság növelése érdekében a spray összetételét kiegészítettük a szekliceimolával és a bőrlevéllel.

A propoliszt a népi gyógyászatban már ősidők óta alkalmazták, mint rendkívül széleskörű hatásmechanizmussal rendelkező szert. Így, például, a gyógyítók úgy vélték (és nem minden alap nélkül!), hogy a propolisz eredeti formájában történő rágásával megakadályozható a torokkaparás, sőt a torokgyulladás is kigyógyítható. A hivatalos gyógyászatban is aktívan alkalmazzák – rendkívül erős fertőtlenítő képességének köszönhetően a propolisz elősegíti a sebek gyors begyógyulását. A spray nem csupán a lehelet frissítésére és a szájüreg problémáinak orvoslására használható, hanem helyi fertőtlenítőszerként is.

A gyógynövényes spray nem tartalmaz alkoholt, előállítása vízbázisú eljárással történik!

A kényelmesen használható szórófejnek köszönhetően felhasználása igen gazdaságos. A szer kb. 250 szórásra elegendő.

 

 

szajspray.jpg

 

A propolisz – ez a méhek által előállított, párját ritkító anyag. Egyedülálló, semmi máshoz nem hasonlítható összetétellel, mi több, nem kevésbé egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Ez lényegében maga a „méhviasz”, azaz egy olyan anyag, amelyet a dolgozó méhek állítanak elő. A propolisz a kaptárban, egyebek mellett, a következő funkciókat látja el:

– a sejtek fertőtlenítése, a méhek élettere sterilitásának fenntartása;

– a kaptárba kerülő idegen, potenciálisan veszélyes tárgyak beburkolása.

A méhviasz vegyi összetétele igen bonyolult. A szervesanyagok tizenhat különféle osztályát tartalmazza! Különböző gyantákból, olajokból, alkoholokból, fehérjékből, valamint viaszból, virágporból, vitaminokból, cukorból és egyéb összetevőkből áll. A propolisz egyedülálló képességgel rendelkezik: tulajdonságai még magas hőmérsékleten történő kezelés során sem módosulnak. E tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a legkülönfélébb termékek készüljenek belőle.

A méhviasz egyedülálló összetételének köszönhetően a méhészet e termékét tartalmazó készítmények használata a fogszuvasodással kapcsolatos betegségek észrevehető csökkenését eredményezi. Ezt a természetes anyagot ugyancsak alkalmazzák helyi fájdalomcsillapító szerként a szájüreg, a fogíny és a fogak betegségeinek gyógyítása során. A méhviasz rendkívül hatékony szer a kellemetlen szájszag megszüntetésére.

A szekliceimola – Dél-Szibéria helyi jellegzetessége, kizárólag e vidéken tenyészik. A szekliceimola – a hivatalos orvostudomány által elismert, értékes gyógynövény, rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik: tonizáló, élénkítő, általános erősítő, serkentő hatású. Mindamellett kellemesen édeskés ízű és tonizáló hatást fejt ki a fogínyre.

A bőrlevélből nyert kivonatot ősidők óta használják a szájüreg öblögetésére a szájüreg nyálkahártyájának, a nyelv vagy a fogíny gyulladása során, a nyálkahártya gombás eredetű sérülései, parodontózis (fogínysorvadás) vagy torokfájás esetén. E kivonatot a botanikusok által vaskos levelű bőrlevélnek nevezett növényből nyerik ki – ezt a nevet adta neki a XVIII. században a híres svéd orvos, Carl von Linné, akinek a növényt Pétervárról küldték el. Oroszország Északi fővárosába a bőrlevél Szibériából került, ahol az évszázadok óta használatos a népi gyógyászatban.

A bőrlevél gyakori népi elnevezése, mint már említettük: mongol tea. Mint ahogy a gyógynövények többségének, a bőrlevélnek is bonyolult a vegyi összetétele, amelyben legfontosabbak a cserzőanyagok a glikozidok, a fitoncidok, a glükóz, a szacharóz, az aszkorbinsav, a vas, a mangán és a réz.

 

tiande-65901-dr-taiga-gyogynovenyes-szajspray-05.jpg