Krém a hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre, SPF 50+, 50 ml

Krém a hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre, SPF 50+, 50 ml

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 10260
9 Raktáron
Ár: 11440 Ft 9150 Ft
Kedvezmény: 20 % -os
Kiszerelés
50 ml

Share:

Krém a hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre, SPF 50+, 50 ml E városnak új hősre van szüksége... 

 

Krém a hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre, SPF 50+, 50 ml

E városnak új hősre van szüksége!

Az ártalmas ultraibolya sugarakat „elcsíphetjük” még akkor is, ha:

– városi környezetben tartózkodunk;

– zsíros bőrkrémet használunk;

– csak amúgy „kutyafuttában” szaladunk át a városon.

A nyár beköszöntével sor kerül mind ruhatárunk, mind piperetáskánk tartalmának megújítására. A könnyű kartonruhákkal és a divatos szandálokkal együtt ne felejtse el kicserélni az ápolószerek „nehéz téli tüzérségét” könnyebb és felfrissítő termékekre. A zsíros krémek helyett fordítson figyelmet inkább a géles textúrákra és a fluidszerű alapozókra! De semmiképpen se mondjon le a bőrápolásról és egyáltalán ne higgye, hogy bőrét „szabadságra kellene küldeni”! Ne feledje: a por, a kemény vezetékes víz, a kipufogógázok, a szmog, az UV- és a radioaktív sugárzás – az egészséges bőr leggonoszabb ellenségei – nem alszanak!

Külön is szólni kell a napfény elleni védelemről, hiszen a bőr korai öregedésének kilátásait egyetlen egy nő sem méltányolja. Azt a mesebeszédet pedig, mely szerint a városban nem szükséges napfényvédő krémet használni, javasoljuk inkább elfelejteni! Hiszen az semmiféleképp sem állja meg a helyét.

Az ultraibolya sugárzásnak tökéletesen mindegy, hogy ön éppen hol tartózkodik – egy faluban takarítja be a termést, vagy éppen rövid távolságokat tesz meg egy városon belül. Az ultraibolya sugarak mindenkit utolérnek! Mindössze 15 percnyi tartózkodás a nyílt ég alatt anélkül, hogy védőkrémet vinne fel arcára, rendkívül negatív hatással lehet bőre egészségére (s egyáltalán nem számít, hogy éppen nyár van-e vagy tél).

S míg a szabadság idején használt, UV-sugárzás ellen védő krém kiválasztásánál minden világos (magasabb fényvédő faktorral rendelkező krémet viszel magaddal, újra és újra bekened magadat, egy felnyitott flakont csak egy szezonban használsz fel), addig a városban használandó, SPF faktorral rendelkező nappali krém megválasztásánál kérdések merülhetnek fel.

Szóval, az arcbőr védelmére hivatott krémnek az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

– textúráját tekintve legyen könnyű;

– ne eredményezzen zsíros csillogást;

– ne hagyjon fehéres árnyalatokat;

– egyesítse magában a hidratáló és az UV-sugárzás ellen védő krém tulajdonságait;

– kiváló minőségű összetétellel rendelkezzen;

– ne legyen komedogén (mitesszerképző hatású).

A szépség és egészség cégének szakemberei a legmesszebbmenőkig figyelembe vették a felhasználók elvárásait, és kifejlesztettek egy krémet a hiperpigmentációra hajlamos bőrre SPF 50+ fényvédő faktorral.

Univerzális védőszer az UV-sugarak ellen – korunk hőse!

SPF 50+

„Három az egyben” szer: halványítás + hidratálás + védelem

Védelem: korszerű védőszűrők az A típusú (UVA), a B típusú (UVB) sugarak, valamint a környezet egyéb agresszív tényezőivel szemben.

Kiegyenlítés és halványítás: a melanin kiválasztását szabályozó és a pigmentfoltok megjelenését csökkentő összetevőket tartalmaz.

Ápolás és hidratálás: az aktív összetevők hatékonyan ápolják a bőrt, megőrizve annak nedvességtartalmát.

Alapozás az arckikészítés alá: hidratáló és kiegyenlítő hatásának köszönhetően ideális módon előkészíti a bőrt az arc kikészítése során használatos szerek felhordásához.

„Univerzális” formula: a nappali krém és a védőkrém alaptulajdonságai szerint fejti ki hatását.

Kellemes textúra: kényelmesen felhordható, nem hagy maga után zsíros csillogást vagy fehéres árnyalatot.

Minden bőrtípusra és életkorra

Mindennapi bőrápolásra

Az első napsugarak megjelenésekor minden nő tudatalattijában megjelenik az érzés: szemét és arcát valamilyen módon védeni kell a naptól. S míg a szem vonatkozásában minden egyszerű és világos: kiválasztotta a megfelelő szemüveget – s a probléma meg is oldódott, addig a bőr védelme terén semmi sem ilyen egyszerű.

Rögtön temérdek kérdés merül fel.

– Milyen egészségvédő csomagot válasszunk?

– Használható-e ugyanaz a krém az arcra és a test bőrére?

– Mely aktív összetevőkre érdemes figyelmet fordítani?

– Van-e különbség a „városi” krém és a tengeri nyaraláskor használt krém között?

– A városban a napvédő krémet a tonizáló krém felhordása előtt vagy utána kell felvinni?

– Milyen gyakran kell újra felhordani?

E kérdések tömegétől elkezdünk szédülni, az internetes keresések nem adnak megfelelő választ, a rengeteg javaslat pedig végeredményben sehova sem vezet.

A szépség és egészség cége úgy döntött, hogy mindenki számára egyszerűbbé teszi az életet és kifejleszt egy olyan szert, amely a lehető legnagyobb védelmet nyújtja, használata pedig – egyszerű és könnyen érthető.

Ismerkedjenek meg az új generációs védőszerrel – az SPF 50+ fényvédő faktorral rendelkező krémmel a hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre!

A szer multifunkcionális – „három az egyben” termék, amely egyesíti magában a halványító, a hidratáló és a védőkrémek minőségi tulajdonságait.

– A krém bőrkiegyenlítő hatású.

– Csökkenti a pigmentfoltok mennyiségét, valamint halványító hatású.

– Az összetételében található védőszűrőknek köszönhetően a krém maximális védelmet nyújt a bőr számára az UV-sugarak hatása ellen.

– Amellett, hogy a szer véd az A típusú (UVA) és a B típusú (UVB) sugarak ellen, a krém olyan speciális ápoló összetevőket tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a környezet egyéb agresszív tényezőivel szemben.

– A krém kielégítően hidratálja a bőrt, miközben felhordását követően nem hagy maga után zsíros vagy fehéres árnyalatú réteget, amiben a napfény ellen védő arcápoló szerek oly gyakran „vétkesek”.

– Hidratáló és kiegyenlítő hatásának köszönhetően a krém ideális módon előkészíti a bőrt az arc kikészítése során használatos szerek felhordásához.

– Univerzális formulájának köszönhetően pedig bármilyen típusú bőrre és bármely életkorban alkalmazható, miközben egyformán jó hatásfokkal véd.

Mi található a krém összetételében?

UV-szűrők – egy védő komplex – megvédik a bőrt a korai öregedéstől, az UV-sugarak által kiváltott bőrpírtól és leégéstől.

Egy bőrápoló komplex hidratáló és puhító összetevőkkel – erősíti a bőr saját védőgátját, segíti a bőrnek a környezet ártalmas hatásait követő aktív regenerálódását.

Alfa-arbutin – egy növényi eredetű halványító összetevő, gátolja a melanin túlzott mértékű termelődését, elősegíti a posztaknés nyomok, a korral járó bőrfoltok és a hiperpigmentáció egyéb fajtáinak halványodását.

A punarnava (Boerhavia diffusa) gyökerének kivonata – elősegíti a bőr színének javítását és kiegyenlítését, csökkenti a pigmentfoltok számát és megelőzi azok megjelenését.

„Aquaxyl” komplex – regenerálja a bőrt, megakadályozza annak dehidratálódását, növeli a bőr nedvességtartalékát, csökkenti hámlását és kisimítja felszínét.

E-vitamin – a felhám sejtjeinek a külső behatások ellen aktív védelmet nyújtó, igen erős antioxidáns.

A szűrők, természetesen, a napfény ellen védelmet nyújtó szerek összetételében megtalálható legfontosabb összetevők. A hiperpigmentációra hajlamos arcbőrre kifejlesztett krémben mindjárt három UV-szűrőt is találunk, (valamint két „természetes védőanyagot”: az alfa-arbutint és a punarnava kivonatát). Éppen ezek alkotják a krém összetevőinek első komplexét – a védő komplexet.

A védő komplex, mint egyfajta pajzs, lehetővé teszi a bőr eltakarását az A típusú (UVA) és a B típusú (UVB) sugarak elől. A komplexben található aktív összetevők védik a bőrt a korai öregedéstől, az UV-sugarak által kiváltott bőrpírtól és leégéstől.

Hogy segítsük a bőr saját védekezését a külső, agresszív tényezők által okozott sérülésekkel szemben, regenerálni és megőrizni a bőr fiatalosságát, a társaság szakértői egy másik komplexet is hozzáadtak a krém összetételéhez – egy ápoló komplexet.

Ebbe a bőr puhítását és hidratálását elősegítő összetevők tartoznak. Ezek nem csupán a bőr saját védőgátját erősítik, hanem segítik a bőr aktív regenerálódását a por, a szmog, a szél és egyéb tényezők káros hatását követően, amelyek a bőrt sérülékenyebbé teszik az ultraibolya sugarak hatásával szemben.

A hatékonyság növelése és a célirányos hatás biztosítása érdekében a szakértők a krém összetételéhez ugyancsak hozzáadták az alábbi aktív összetevőket.

Alfa-arbutin – egy növényi eredetű halványító összetevő, gátolja a melanin túlzott mértékű termelődését, elősegíti a posztaknés nyomok, a korral járó bőrfoltok és a hiperpigmentáció egyéb fajtáinak halványodását.

A punarnava (Boerhavia diffusa) gyökerének kivonata – elősegíti a bőr színének javítását és kiegyenlítését, szabályozza a melanin kiválasztásának folyamatát, csökkenti a pigmentfoltok számát és megelőzi azok megjelenését.

„Aquaxyl” komplex – regenerálja a bőrt, megakadályozza annak dehidratálódását, növeli a bőr nedvességtartalékát, csökkenti hámlását és kisimítja felszínét.

Tokoferol-acetát (E-vitamin) – igen erős antioxidáns, amely a felhám sejtjei számára aktív védelmet nyújt az olyan külső behatások ellen, mint a kedvezőtlen környezet és az ultraibolya sugarak. Kiváló hidratáló szer a száraz bőr számára, serkenti abban a saját kollagén termelését, lassítva ezáltal a bőr öregedését, sebbegyógyító, gyulladásgátló és bőrhalványító hatású

Napsugarak: használati utasítás

Az emberi bőr három réteggel rendelkezik

A felhám (epidermisz) – a legfelső réteg, alapvető feladata – védőgát a külső irritáló hatások (napsütés, szél, szennyeződések, hideg) ellen.

Az irharéteg – kollagénben, elasztinban és hialuronsavban gazdag, biztosítja a bőr rugalmasságát, tömörségét és hidratáltságát.

A hipodermisz (vagy bőralja) – a legmélyebb és legvastagabb réteg, a bőr alatti zsírszövet.

A bőr szempontjából „legalattomosabb” sugárfajták

B típusú (UVB) sugarak – behatolnak a felhámba, kiválthatják a sejtek módosulását és a melanin roncsolódását, amennyiben a legforróbb időszakokban védekezés nélkül tartózkodunk a napon. Hatásuk 48 órán belül, lebarnulás vagy leégett bőr formájában érzékelhető.

A típusú (UVA) sugarak – mélyen behatolnak az irharétegbe és meggyengítik a bőr védekező rendszerét, sérülékenyebbé téve ezáltal a bőrt a fertőzésekkel szemben. Elősegítik a kóros szövetképződések (neoplasia) megjelenését a bőrön.

A napfény – a D-vitamin forrása (egy olyan biológiailag aktív anyagcsoporté, amelyek a bőrben az ultraibolya sugarak hatására képződnek, illetve az élelemmel kerülnek be az emberi szervezetbe).

De a napsugaraknak van egy másik – negatív oldala is. Az UV sugarak által bőrünk számára okozott, alapvetően káros hatás – a kollagént és az elasztint visszafordíthatatlanul roncsoló szabad gyökök mennyiségének megnövekedése, aminek következtében a bőrön megjelennek a korai ráncok és a pigmentfoltok. Ahhoz, hogy a bőrt megvédjük a napsugárzás káros hatásától, speciális, UV-sugárzás elleni szűrőrendszerrel rendelkező krémeket kell használni.

Nos, tisztázzunk együtt néhány fogalmat!

Szabad gyökök az emberi szervezetben – ezek igen nagy reakcióképességgel rendelkező részecskék, instabil oxigénmolekulák. Hatásmechanizmusuk – a szervezet sejtjeinek sérülését eredményező, agresszív oxidáció.

Napfényszűrők (UV-szűrők) – olyan anyagok, amelyek a bőrre történő felhordásuk esetén a napsugárzás túlnyomó részét leárnyékolják. Az UV-szűrőkkel rendelkező kozmetikumok a napfény elleni védelemre utaló SPF mutató különféle szintjével kerülnek piacra. Ezek megvédik a bőrt az eritémia (enyhe bőrpír, korlátozott bőrleégés) megjelenésétől és elősegítik az egészséges lebarnulást. A B típusú ultraibolya sugarak a bőr leégését váltják ki, pontosan ez ellen nyújtanak védelmet az SPF védelemmel rendelkező kozmetikumok.

Lebarnulás – nem más, mint a szervezet által kialakított, természetes védekezés. Saját fényvédő faktorunk közvetlenül a bőrben található – a melanin nevű pigment, de ennek lehetőségei nem korlátlanok (nagyjából az SPF-4 faktornak felel meg), ezért aztán az erős és hosszan tartó sugárzás hatására a bőr leég. Károsodás nélkül a védtelen bőr mindössze néhány percig tehető ki a napfény sugárzásának.

Az SPF (Sun Protection Factor) jelentése – az UVB-sugarak elleni időben kitolt védekezés egyfajta mutatója. Egyszerűbben szólva ez egy olyan érték, amely azt mutatja meg, mennyire hatékony védelmet nyújt az adott szer a „leégés” ellen.

– SPF 10 – az UVB-sugarak 90%-ka ellen nyújt védelmet.

– SPF 15 – 93%

– SPF 20 – 95%

– SPF 30 – 97%

– SPF 50 – 98%

– SPF 100 – 99%

A társaság által kínált krém a hiperpigmentációra hajlamos bőrre SPF 50 feletti védelmet biztosít!

A kockázatos sávban vagyunk?

Típus

A bőr színe

A szem színe

A haj színe

Reagálás a napsütésre

SPF mutató

I – KELTA

Márványszerű, tejfehér, rózsaszín, gyakran szeplős

Világoskék vagy zöld

Vörös vagy szőke

Rögtön leégnek, a lebarnulás „kizárt”

30-50+

II – EURÓPAI

Világos, krémszerű árnyalattal, esetleg szeplőkkel

Világosszürke vagy zöld

Sötétszőke vagy szőke

Rögtön leégnek, alig észrevehető, aranyos tónusú lebarnultság

20-50

III – KÖZÉP-EURÓPAI

Elefántcsont

Barna

Sötétszőke vagy gesztenye-barna

Védelem nélkül a bőr elég könnyen leég, a lesülés árnyalata méz- vagy aranyszerű

20-50

IV – FÖLDKÖZI-TENGERI

Olajosan kreol

Sötét (gyakran barna)

Barna vagy sötétbarna

Leégés – igen ritka, könnyen lebarnulnak

15-30

V – ÁZSIAI

Sötét árnyalatú, barna tónussal, szeplők nincsenek

Sötétbarna

Sötétbarna

Gyakorlatilag sosem égnek le,  a bőr sötétbarna árnyalatot vesz fel.

0-20

VI – AFRIKAI

Nagyon sötétbarna

Nagyon sötét

Nagyon sötét

Egyáltalán nem égnek le

0-20

A napfény ellen védő szer hatékonysága függ attól, hogy hol élünk, valamint az évszaktól (ne feledjék, hogy télen szintén szükséges a védelem).

A XX. sz. 80-as éveiben a Föld felszínén tapasztalható sugárzás szintjének értékelése céljából, figyelembe véve a vizek által visszavert sugarakat és a helyi viszonyokat, kidolgoztak egy mutatószámot a napfényaktivitás kifejezésére – ez az UVI.

Annak érdekében, hogy bőrünket ne károsítsuk, és szervezetünket ne tegyük ki kockázatnak, ismernünk kell saját fényérzékenységünket (fototípusunkat) és figyelemmel kell kísérnünk a nap ultraibolya sugárzására vonatkozó indexet.

Az UV-index (UVI) – az ultraibolya sugárzás mértékét jelző mutató, amely fontos eszköz ahhoz, hogy figyelmeztetni lehessen az embereket a fényvédő eszközök használatának szükségességére. Az UV-index értéke nulla vagy annál magasabb lehet. Minél magasabb a jelzett érték, annál nagyobb a potenciális veszély a szem és a bőr számára, illetve annál rövidebb az az időtartam, amely elegendő az egészség károsodásához.

Okvetlenül legyen tisztában saját fényérzékenységével!

Fényérzékenység – az a mutató, amely kifejezi a bőr természetes védekező képességét a napsugárzással szemben: minél magasabb az értéke, annál kisebb az esély a leégésre. Összesen hat fényérzékenységi típust különböztetünk meg, amelyeket könnyű felismerni a szem, a haj és a bőr színe, valamint a napsütés által kiváltott reakció alapján.

A kockázatot jelentő csoportba általában az első és a második fényérzékenységi csoportba sorolható emberek tartoznak:

– kelta típus – tejszerűen fehér vagy rózsaszín, gyakran szeplős bőrrel, világos szemmel, világos vagy vörös hajjal;

– világos bőrű európai típus – a szőke vagy sötétszőke hajúak kék, zöld vagy szürke szemmel. Nekik elég tíz percet eltölteni a strandon fényvédő szer nélkül, hogy a bőrük lepiruljon.

A táblázat alapján kiderítheti, hogy melyik fényérzékenységi típushoz tartozik, illetve a védekezéshez milyen faktorszámú szerre van szüksége.

A bőr leégésének megelőzése

– Ne napozzon 30-50 faktorszámú fényvédő szer nélkül!

– A 11:00 és 16:00 óra közötti időszakban ne tartózkodjon a napon!

– Vegyen fel étrendjébe magas antioxidáns tartalmú ételeket és italokat: zöld teát és kakaót, szőlőt, gránátalmát és paradicsomot, földimogyorót vagy bármilyen csonthéjas gyümölcsöt!

– Arcápoláshoz használjon antioxidánsokat tartalmazó szereket!