Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz
  • Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz
  • Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz
  • Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz
  • Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz

Master Herb Bambusz szén tisztító orrtapasz

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 11325
Elfogyott
630 Ft
Kiszerelés
1 db

Összetétel
Polyvinyl Alcohol, Charcoal Powder, Ascorbic Acid, Tocopherol, Hamamelis Virginiana Leaf Extract, Lactic Acid, Parfum, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Linalool, CI 77891.

Share:

MASTER HERB ARCÁPOLÓ TERMÉKCSALÁDRÓL


A Master Herb sorozathoz tartozó szerek receptúrájában olyan természetes összetevők találhatók, amelyek hatékonyságát a hagyományos kínai gyógyászat sok évszázados tapasztalata igazolja.

 

Ha az európai kozmetika mögött a vegyipar által elért sikerek állnak, akkor a kínai mögött ezen túlmenően - a gyógynövényalapú gyógyászat, a fitoterápia gyógyító mesterei és szakértői is. A Master Herb sorozathoz tartozó termékek receptúrájában, olyan természetes összetevők találhatók, amelyek hatékonyságát a hagyományos kínai gyógyászat sok évszázados tapasztalata igazolja.

A Master Herb arcápoló termékcsalád 12 különféle gyógyfű és gyógynövény kivonatát foglalja magába - zsálya, aloe vera, jerikói lonc, hibiszkusz, zöld tea, borsmenta, narancsvirág, japán lonc virága, őszi margitvirág, jojoba, bíbor kasvirág gyökere, nagylevelű csodamogyoró. Mindezek a problémás és a zsíros bőr ápolásának komplex rendszerét alkotják.

pattitapasz5.jpg

A zsíros bőr már önmagában véve problémás: tulajdonosainak sok kellemetlenséget okoz - legyen az a nem esztétikus zsíros csillogás, a kitágult pórusok, vagy akár a fekete pontok pattanásostól. Még a szakemberek azon állítása sem okoz különösebb örömet, hogy az ilyen típusú bőr lassabban öregszik, mint a száraz.

A zsíros bőr nem más, mint a bőrfaggyút termelő faggyúmirigyek túlzottan felfokozott működésének következménye.

A faggyúmirigyek az emberi bőrben csaknem mindenhol megtalálhatók, csak a tenyéren és a talpon nincsenek. Ahol legsűrűbben vannak jelen (a fejbőr hajjal borított részén, a homlokon, az állon, a háton), ott a faggyúmirigyek száma négyzetcentiméterenként eléri a 800-at.”

Alapesetben a bőrzsír a bőr számára kenőanyagként szolgál, valamint elengedhetetlenül szükséges a bőr védelme szempontjából, mivel megóvja azt az esetleges dehidratálódástól. Túl nagy mennyiségben viszont a pórusok eltömődését és olyan tünetek kialakulását eredményezi, mint a gyulladások, a hámlás és a bőrirritáció.

A faggyúmirigyek sejtjei — „öngyilkosok”: a bőrzsír felhalmozását követően a szebociták, akárcsak a harakirit elkövető szamurájok — elpusztulnak. A szebum — a faggyúsejtek pusztulásának eredménye.

 

A zsíros bőr ápolásának célja a faggyúmirigyek működésének szabályozása. Sokan bőkezűen, de helytelenül ápolják zsíros bőrüket, s csak súlyosbítják a fennálló problémát. Például a zsíros bőrt „csontig” le szokták tisztítani, ennek során azonban megsérülhet a bőrzsírnál jóval finomabb lipidekből álló epidermális védőgát. Az epidermális védőgát sérülése esetén irritáló és komedogén anyagok hatolnak be, ami idővel a még erősebb zsírosodást és a pattanások megjelenését eredményezheti.

Néha az ellenkező eset is előfordul: az emberek, annak tudatában, hogy a zsíros bőrt kímélő módon kell tisztítani, zsírokkal és olajokkal túltelített, a bőr faggyúját nem kielégítő módon eltávolító kozmetikai szereket választanak.

A Master Herb arcápoló termékcsalád termékeit a zsíros típusú bőr szükségleteinek szem előtt tartásával fejlesztették ki. A Master Herb arcápoló termékcsalád kozmetikumainak aktív komponense - a zsályakivonat. A zsálya neve a latin „salvia” igéből ered, ami annyit tesz, hogy „megment”. Az ősi egyiptomiak hite szerint a zsálya a fiatalság meghosszabbítása révén képes volt az embert a haláltól megmenteni.

antiakrerm.jpg

Zsályakivonat 

  • Fitoösztrogéneket tartalmaz - olyan növényi eredetű anyagokat, amelyek kémiai szerkezetük alapján emlékeztetnek az emberi ösztrogénekre és lokálisan képesek azok bőrre gyakorolt hatását utánozni, miközben a fitoösztrogének nemcsak lassítják az öregedési folyamatokat, hanem fékezik a bőrfaggyú túlzott mértékű kiválasztását, gátolva ezáltal a mitesszerek és pattanások megjelenését.
  • A zsíros bőr számára pótolhatatlan linolsavat tartalmaz: hiánya rendszerint mind a fiatalkori pattanásos bőrbetegség, mind a felnőttkori pattanások megjelenésének kísérő jelensége.
  • PP-vitamint - az arc ajándékát tartalmazza: a PP-vitamint (nikotinsavat) a sejtlégzésben részt vevő enzimek tartalmazzák: e vitamin nélkül a bőr egyszerűen megfulladna.
  • A nikotinsav csökkenti a bőrfaggyú összetevői közé tartozó trigliceridek és zsírsavak szintjét, nyugtatja az irritált bőrt, elősegíti a bőrpír és a hámlás megszűnését.

 

A faggyúmirigyek működésének patológiás aktivizálódása - a faggyúkiválasztás nemcsak mennyiségi, hanem egyszersmind minőségi változását is jelenti.
A linolsav koncentrációjának csökkenése a pH-értéket a lúgos irányba módosítja és megteremti a mikrobás vagy gombás fertőzések kialakulásának, valamint a mitesszerek megjelenésének előfeltételeit. Ennek eredményeképpen a bőr névjegyévé válik a zsíros csillogás, a pattanások és a szeborea.

 

Master Herb - Bambuszszén tisztító orrtapasz alapja — a bambuszkivonat, egy természetes abszorbens, amely a pórusokból mágnesként vonzza ki a szennyeződéseket, továbbá a tejsav, az E-vitamin és a titán-dioxid.

Természetes módon abszorbeálja a szennyeződéseket, miközben megtisztítja és szűkíti a pórusokat.

Megszünteti az irritációt és táplálja a bőrt.

Hozzájárul a bőr vízháztartása egyensúlyának szabályozásához, serkenti a sejtekben végbemenő anyagcsere-folyamatokat.

A Bambusz szén – természetes abszorbens. Mélyen és finoman megszabadít a fekete pontoktól. A tapasz használata után a bőr ideálisan tisztának mutatkozik!

 

Alkalmazás:

1. Gondosan tisztítsuk meg az arcbőrt. Ezután vízzel mossuk le az orrot.

2. Ragasszuk fel a tapaszt, leszedve róla a fedőfóliát. A tapasz különleges anyagának köszönhetően szorosan rátapad a bőrre.

3. Hagyjuk fent a tapaszt 10 - 15 percig, amíg meg nem szárad.

4. Óvatosan, lassan távolítsuk el a tapaszt. Minden szennyeződésnek rajta kell maradnia.