City Style Sminkötletek szemhéjpúder, lila
  • City Style Sminkötletek szemhéjpúder, lila
  • City Style Sminkötletek szemhéjpúder, lila
  • City Style Sminkötletek szemhéjpúder, lila

City Style Sminkötletek szemhéjpúder, lila

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 80411/01
2 Raktáron
8360 Ft
Kiszerelés
9 g

Share:

Valósítsd meg az arckikészítés legbátrabb és legragyogóbb ötleteit!

 

 80411 01

 

A szabadság idején használatos mindennapi smink színskálája nem korlátozódik a homokszínű vagy bézs árnyalatokra. Próbáljátok ki a mentazöld, olívazöld, vagy az egyéb természetes színárnyalatokat is!

 

80411 02

 

 

80411 03

 

 

80411 04

 

 

80411 05

 

 

80411 06

 

 

80411 07

 

 

80411 08

 

 

80411 14

 

 

A smink megválasztása során nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk a szemek formájára. A smink minden egyes változatánál javasoltuk világos árnyalatokkal aláfesteni a belső szemzugot, a külsőt pedig – sötétekkel; a smink felhordásának egy ilyen feltételes rendszere minden színtípusnak megfelel. Az egyetlen dolog, amivel viszont okvetlenül tisztában kell lenni – miként járjunk el szemeink formájának függvényében.

A mandulavágású szemek sminkje

A mandulavágású szemek formáját tartják tökéletesnek. A szem formája nem korrigálandó, mindössze ki kell hangsúlyozni minden kontúrját és megőrizni annak fény-árnyék hatását.

A kerek szemek sminkje

Ez esetben a legfőbb feladat – valamelyest meghosszabbítani a szem metszetét. A felső és az alsó szemhéj nedves élén a belső és a külső szemzugon túlnyúló kontúrt kell húzni. Ugyancsak át kell rajzolni a szemhéj kontúrjának határát árnyékolókkal és elsatírozni azokat felfelé a halánték irányába.

A résszerű (szűk) szemek sminkje

Az ilyen szemformát látványában „meg kell nyitni” és dússá kell tenni. Ezt oly módon lehet elérni, hogy világosabbá tesszük a felső szemhéj középső részét, valamint a belső és külső részre sötétebb árnyékolót viszünk fel. Továbbá ki kell húzni a szem külső kontúrját, vastagítva a központban, az alsó kontúrt ne kössük össze a felsővel (megszakított kontúr), enyhén satírozzuk el a homályos hatás képződéséig. Az alsó szemhéj élét világos árnyalatú, finom szénceruzával kell kihúzni. A szempillákat a szem közepének kihangsúlyozásával kell kifesteni.

A keleti (felkelő) szemek sminkje

Kontúr árnyékolókként használjunk füstösen homályos színárnyalatokat! Magát a kontúrt húzzuk meg a felső és az alsó szemhéjon, kissé meghosszabbítva a belső szemzugnál. Gondosan fessünk ki minden szempillaszálat!

A leereszkedő szemhéjú (európai) szemek sminkje

Az ilyen szemforma sminkje során a legfőbb cél – a belső szemzug megemelése. Ehhez a felső szemhéj élén kell meghúzni egy kontúrt az orrnyereg oldali szemzugtól a legmagasabb pontig, majd az felmegy eddig a magasságig és a külső szemzug felé kiszélesedik. Az árnyalókat a szemöldök végének irányában kell elsatírozni. Az alsó szemhéjra nem feltétlenül kell a kontúrt felvinni, vagy a szem közepétől fel lehet vinni egy enyhén elsatírozott vonalat a belső szemzug felé.

A közelálló szemek sminkje

Egy ilyen típusú elhelyezkedés esetén a kontúrok és az árnyékolók mindenféle satírozásának hangsúlyát a szem külső részétől egyharmadnyi távolságra kell helyezni. Kiegészítésképpen felerősödik a szemöldök végére alkalmazott szín jelentősége.

A távolálló szemek sminkje

A kontúrokat az egész szemre fel kell vinni. Az árnyékolókat a külső szemzugtól kiindulva a belső szemzug irányába kell elsatírozni, a szemhéjak kontúrja mentén az árnyékolókat el kell vinni a belső szemzugig és elsatírozni a szemöldök alatt.

A kidülledő szemek sminkje

Az ilyen szemforma korrigálásának célja – a látvány szintjén elmélyíteni a kidülledő szemeket. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, a felső szemhéjon közepes vagy sötét színárnyalatú, matt hatású árnyékolókat kell alkalmazni. Továbbá az alsó szemhéj élének belső kontúrját egy közepes vagy sötét színű finom szénceruzával kell kihúzni, a végleges kontúrokat pedig jobb széles vonallal, elsatírozva meghúzni, vagy egy rosttoll segítségével felvinni.

A mélyen ülő szemek sminkje

Az ilyen típusú szemet takarja a szemüreg, ily módon azt „ki kell húzni” a mélységből. Ehhez a felső szemhéjra világos színárnyalatú, gyöngyházfényű árnyékolót kell felvinni, a felső szemhéj kontúrját pedig sötétebb színű árnyékolóval vagy púderrel kell korrigálni, a legjobb matt szerkezetű árnyékolóval. A szemek kontúrjához használjunk világos árnyalatú szereket!

A szemre rátüremkedő redővel rendelkező szemek sminkje

A rátüremkedő (belógó) redővel rendelkező szem sminkje. A redő ráereszkedhet a szemre akár teljes mértékben, vagy csak részlegesen. Azt a felső szemhéjhoz és a szemöldök alatti térséghez képest be kell sötétíteni. Ebben az esetben csak a rátüremkedő részt sötétítjük be, hogy felnyissuk a szemet. Az alsó szemhéj élére világos tónusú, finom szénceruzával kell egy vonalat felvinni, a szempillák alatt pedig egy közepes vagy sötét színárnyalatú kontúrt kell elsatírozni.

 

80411 15

 

A klasszikus trió

A látványtervezők által már réges-rég alkalmazott sminktechnika. Ma is aktuális! Lényege a világos színárnyalatoktól a sötétekhez történő sima átmenet. E technikában rendszerint három színárnyalatot alkalmaznak (a világostól a sötéthez), amelyek a satírozás során a lejtős ereszkedés hatását adják. A belső szemzugra kell felvinni a legvilágosabb színárnyalatot, a külsőre – a legsötétebbet. A felső szemhéjra kell felvinni a harmadik színárnyalatot.

Manapság e sminktechnika nem csupán egyetlen színskála színárnyalatainak vagy egyféle textúra alkalmazását feltételezi, hanem különféle textúrák keverékét. A klasszikus szaténhatású árnyékolók keverednek a hihetetlenül csillámlókkal, s ez egyszerűen bomba jól mutat!

Az elmaszatolt foltok módszere

A sok beauty-blogger számára népszerű, a különféle színárnyalatú, vattás pálcikával elsatírozott árnyékolók felhordásának módszere a felhasználóktól kapta „az elmaszatolt foltok módszere” elnevezést. E technika alkalmazásával valósággal percek alatt elkészülhetünk szemünk kisminkelésével!

Végy egy vattás pálcikát, válaszd ki az árnyékolókat és függőlegesen húzz szimmetrikus vonalakat a szemhéjadra! A műveletet ismételd meg néhányszor attól függően, hányféle színárnyalatot szeretnél „szétkenni”. A színárnyalatok átlagos mennyisége – három – öt.

Miután felvitted az összes függőleges vonalkát, fogd a vattás pálcikát vagy egy vattakorongot, és satírozd el az összes árnyékolót, a világosaktól indulva a sötétek felé! A satírozást lehet hagyni úgy, ahogy van, vagy pedig a szemzugban ki lehet egészíteni szikrázóan fehér vagy klasszikus bézs árnyékolókkal. A külső szemzugot besötétítheted az oda passzoló színskálájú színárnyalattal.

Egyébként a vattás pálcikák helyett használhattok más eszközt is – a saját ujjaitokat! Mindamellett ebben az esetben sosem szabad megfeledkezni a higiéniai követelményekről!

Nedves módszer

A felhordás egy további érdekes módja – a nedves módszer. Ez remekül megfelel a laza textúrájú árnyékolókhoz (csillámmal). E módszer alkalmazásához nedvesítsd be az adagolót, jól nyomd ki, majd vidd fel rá az árnyékolót! Aztán az árnyékolót nagyon gyorsan hordd fel a szemhéjra!

A felhordás nedves módszerével nő az árnyékoló tömörsége és telítettsége. Azon kívül az ily módon felvitt árnyékolók jóval tartósabbak.

 

80411 16

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához