Collagen Active Öregedésgátló hámlasztó az arcra
  • Collagen Active Öregedésgátló hámlasztó az arcra
  • Collagen Active Öregedésgátló hámlasztó az arcra

Collagen Active Öregedésgátló hámlasztó az arcra

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 12716
6 Raktáron
7770 Ft
Kiszerelés
100 g

Összetétel
Aqua, Glycerin, Carbomer, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Diazolidinyl Urea, Cetrimonium Chloride, Hydrolyzed Collagen.

Share:

 

 „Collagen Active” termékcsalád
Kozmetikumok hidrolizált kollagénnel

A sorozat termékeinek komplex használata mindig jobb minőségű és tartós eredményt hoz.

 

c-a.jpg

Amennyiben 35 éves korotokban jól néztek ki, az azt jelenti, hogy tisztában vagytok a bőrápolás szabályaival. Ugyanakkor 35 után azokat módosítani kell, mivel ilyen idős korban a bőr egy új életszakaszba lép. Hogy „megőrizhessük arcunkat”, ettől kezdve szükségessé válik a „fiatalság fehérjéje” – a kollagén nem kielégítő szintjének pótlása.

Arról, hogy a kollagén a „fiatalság fehérjéje”, meggyőződhetünk, mihelyt megpillantjuk magunkat a tükörben: a nem mimikai ráncok megjelenése – a kollagén hiányának első jele.

A kollagén – a bőr segédfegyverzete: fenntartja a bőr tónusát, feszes rugalmasságát és simaságát. Amellett a kollagén rostszálai képesek felhalmozni a nedvességet.

A kollagén alkotja a fiatal bőrben található fehérjék 70%-át. Ugyanakkor viszont 25 és 30 éves kor között a saját kollagén kiválasztásának folyamata az emberek többségénél elkezd lelassulni, s ez a későbbiekben is folytatódik. Ráadásul a saját kiválasztású kollagén minősége is változik: elveszti nedvességfelhalmozó képességét, veszít feszességéből és rugalmasságából.

Az erejük teljében lévő emberek esetében a kollagénrostok igen szilárdak és tartósak: ha azokat 1 mm-es átmérőjű fonatba fogjuk, képesek több mint 10 kg terhelést kibírni – akárcsak egy kötélfonat vagy egy fémhuzal. Ezért a „jó minőségű” kollagént tartalmazó bőr képes sérülések nélkül megnyúlni, könnyedén visszanyerve eredeti formáját.

35 éves korunkra a kollagén rostszálai megvastagodnak, s ennek eredményeként felhalmozódik az „összevarrott”, rugalmasságát vesztett kollagén, megjelennek a mély ráncok, az arcbőr megereszkedik. Ebben a korban az új kollagén képződésének folyamata már jóval lassabb a régi szétesésének sebességénél. A bőrnek szüksége van a kollagén kívülről történő pótlására.

Korábban a kollagéntartalmú kozmetikai szerek csupán felszíni hatással rendelkeztek. Ezek molekulái hatalmas méretükkel tűntek ki, és nem voltak képesek áthatolni a felhám védőgátján. Mára a kozmetikumok előállítói megtanulták, hogyan lehet a molekulákat a hidrolízis alkalmazásával szétdarabolni. Ez többszörösére növelte a termékek hatékonyságát.

A szépség és egészség cége, a TianDe partnereinek és ügyfeleinek értékelése szerint a kedvenc kozmetikumok legfelsőbb kategóriájában megingathatatlan helyet foglal el a „Collagen Active” termékcsalád a könnyen beépülő hidrolizált kollagén alkalmazásával készült termékeivel. Az ilyen típusú (szegmensekre darabolt) kollagén mélyen behatol a bőrbe.

A hidrolizált kollagént nevezhetjük bőrötök „fitnesz-tanácsadójának”: serkenti az irharéteg természetes kollagén rostszálainak regenerálódását. Neki köszönhetően a bőr „jó formában” lesz!


caoregedesgatlo.jpg

 

A bedörzsölendő peelingeket méltán nevezhetjük a TianDe termékpalettája csúcstermékeinek. Pontosan tudjátok, hogy ezek mennyire fontos szerek a bőr mélyen ható letisztítása szempontjából. Az ilyen típusú peelingek finoman kímélők, nem traumatizálják a bőrt, és nagyszerűen elvégzik azt, ami a feladatuk – eltávolítják a felesleges elhalt sejteket. A pikkelyecskék e felesleges rétege gátolja a bőr lélegzését, tompává teszi a bőr színét. Ráadásul a bőr elveszíti rugalmasságát, megjelenik a szárazság és kialakulnak az apróbb ráncok, a különféle kozmetikai szerek pedig nem képesek normális módon kifejteni hatásukat, mivel az aktív összetevők nehezen tudják átverekedni magukat ezen az elhalt sejtek által képzett „páncélon”.

A bemasszírozás – igen kíméletes mechanikai tisztítást jelent. Kizárólag azokat a sejteket távolítja el, amelyek a bőr felszínén találhatók, s amelyek a bőrhöz már nem erősen tapadnak hozzá. E bedörzsölés hatása hasonlatos a ruhahengeréhez, amellyel a szövet felületéről eltávolítjuk a bolyhokat, a szőrszálakat, a cérnadarabkákat.

A társaság termékválasztékában található, több ezer ügyfél által megkedvelt bemasszírozandó peelingek a savak hatásának felhasználásával működnek, viszont az öregedésgátló hámlasztó másképp fejti ki hatását. Az még finomabban kíméletes szer.

Az öregedésgátló hámlasztó:

– serkenti a felhám hámlasztását és regenerálódását

– tisztítja a pórusokat, javítva ezáltal az oxigén eljutását a sejtekhez

– elősegíti a felszíni pigmentáció halványítását

– felfrissíti az arc színét, megőrzi a bőr rugalmasságát

– öregedésgátló hatású

Mivel ez a szer nem tartalmaz savakat, tökéletesen megfelel a további öregedésgátló kezeléseknek. Hiszen savtartalmú szerek nem használhatók, ha utána retinol- vagy peptidtartalmú szereket visztek fel. A savak roncsolják ezeket az összetevőket.

A savak hiányának köszönhetően az öregedésgátló hámlasztó ideális módon kombinálható az öregedésgátló kezeléssel, azaz az olyan szerekkel, amelyekben erős hatékonyságú drága, illetve könnyen sérülő komponensek találhatók. Az öregedésgátló hámlasztó használata után bátran alkalmazható bármely szer, amely peptideket, retinolt, hidrolizált kollagént stb. tartalmaz.

 

caoregedesellen.jpg2.jpg

 

A hámlasztó alapját a cetrimónium-klorid képezi – ez a komponens a kationos felületaktív anyagok közé tartozik. Azon felül, hogy hatékonyan összekapcsolódik az elhalt sejtpikkelyekkel, a cetrimónium-klorid ráadásul antiszeptikus hatású, felveszi a küzdelmet a az olyan mikroorganizmusokkal, mint a gombák és az élesztőgombák. Nem halmozódik fel és nem hatol át a bőrön, csakis az elhalt sejtekkel lép kapcsolatba – pontosan ezért olyannyira gyengéden kíméletes az érzékeny vagy a kortól függően elvékonyodott bőrhöz.

A hámlasztó hidrolizált kollagénnel felerősített. Ez a bőr legfontosabb fehérjéje. Tudjátok, hogy a kollagén úgy néz ki, mint egy spirál – apró rugók, amelyek fenntartják a feszes rugalmasságot. A hidrolizált kollagén – nem más, apró részecskékre tagolt spirálok. E részecskék képesek behatolni a bőr mélyrétegeibe, és a bőr irharétegében kollagén spirálba rendeződni. Amellett aktivizálják a saját kiválasztású kollagén működését.

S még egy tulajdonság: a kollagén nedvességmegtartó hártyát képez a bőr felszínén. Ez nem is lenne annyira fontos, amennyiben egy tisztító szerről van szó, nem pedig egy ápolószerről, de e tulajdonságnak köszönhetően a bőr kevésbé szárad ki a mélyen ható letisztítási folyamat során. Ezért a hidrolizált kollagén egy kiegészítő „nyugtató” összetevőként is működik, mivel mindenféle letisztítás – olyan folyamat, amelynek eredményeként a bőrt megfosztjuk saját védőköpenyétől, így az gyorsabban veszít nedvességtartalmából.

Vigyétek fel a hámlasztót a tiszta arcbőrre és ne kezdjétek egyből bedörzsölni a szert! Hadd kezdjen el működni az összetétele, a hidrolizált kollagén pedig hatoljon be a bőrbe!

Felviszitek a szert arcotokra, a víz elpárolgása következtében az kissé megszárad, s mikor ujjaitokkal elkezditek dörzsölni a bőrt, az összetevők elkezdenek apró galacsinokká összeállni, s a bőr elhalt részecskéi hozzátapadnak azokhoz. Hogy pontosabban megérthessük, ténylegesen hogyan is működik a dörzsöléses hámlasztó, továbbá miért is szükséges rendszeresen letisztítani mélyen hatóan bőrünket – nézzük meg részletesebben, mi is valójában a bőr védőgátja.

 

caoregedesellen.jpg3.jpg

 

Gyakran találkozunk az olyan kifejezésekkel, mint: „a bőr elveszíti védekezőképességét”, „megsérül a védőgát”, „helyre kell állítani a védőköpenyt”… Miről is van itt szó és hogy néz ki a védőköpeny?

Ha a bőrt keresztmetszetében szeretnénk ábrázolni, akkor szemünk elé tárulnak a rétegek.

Az irharéteg (dermisz) – a bőr mélyebb rétege, alatta található még a bőralja (hipodermisz). A dermisz két rétegből áll: papilláris és retikuláris rétegből. A bőr irharétege telített vér- és nyirokerekkel, mirigyekkel. Az irharéteg tartalmaz hialuronsavat, kollagént, fibroblasztokat, elasztint stb.

A felhám (epidermisz) – az emberi bőr legfelső, külső rétege. A felhám bonyolult szerkezete öt rétegből tevődik össze. A legfelső, amelyet látunk – a hámréteg, a legalsó (az irharéteggel szomszédos) – a bazális réteg. A felhámban nincsenek vérerek, és teljes tápanyagellátása az irharétegből (belülről), valamint a kozmetikai szerek alkalmazása révén külső behatással történik.

A hidrolipid köpeny – a bőr védőgátja, amely a faggyúmirigyek váladékából, a verejtékmirigyek váladékából, a hámrétegben található lipidekből (zsírokból), az elszarusodott bőrpikkelyekből és a bőr normál flórájának mikroorganizmusaiból, nedvességből tevődik össze.

Hiszen a hidrolipid köpeny egyszersmind egy víz- és zsírtartalmú védőköpeny, egy savas köpeny, a bőr védő és szemmel nem látható köpenye. Ez a bőr fontos alkotóeleme. Legalapvetőbb funkciói – védelem a külső irritáló elemekkel szemben (vírusok, baktériumok, gombák, allergén anyagok), valamint a bőr nedvességtartalmának megőrzése.

Összességében a köpeny az alábbi funkciókat látja el:

1. Megőrzi a bőr normális pH-értékét (a norma – 4,5-5,5 szintű savas pH–érték).

2. Meggátolja a bőr dehidratálódását, véd a szárazságtól és a hámlástól.

3. Szabályozza a sejtek elszarusodásának és a bőr regenerálódásának sebességét.

4. A méreganyagok és az anyagcsere-termékek szervezetből történő kivezetésének egyik útja

5. Fenntartja a test állandó hőmérsékletét.

Mindezeket a funkciókat a hidrolipid köpeny abban az esetben tudja betölteni, ha nem sérül meg és nem változik át egyfajta páncéllá annak következtében, hogy az elhalt sejtek a bőr felszínén maradnak, illetve a lehámlasztás folyamata túl lassú.

 

caoregedesellen.jpg4.jpg

 

Ami a bőrrel történik, ha a hidrolipid védőköpeny megsérül:

– rosacea, kuperózis, egyéb érproblémák;

– demodikózis (a feltételesen patogén szőrtüszőatka élősködése) –a szőrtüszőatka általában minden emberben jelen van, de csak a bőr védőköpenyének sérülése esetén aktivizálódik;

– pattanásos kiütések, gyulladások;

– ekcéma;

– pigmentáció;

– korai öregedés, fényöregedés;

– a bőr érzékenyebbé válása stb.

A hidrolipid védőköpeny sérülésének egyik oka lehet a nem megfelelő minőségű letisztítás és a tisztító eljárás nem hozzáértő befejezése.

Véssétek eszetekbe a legfontosabbat: A „csontig” történő agresszív letisztítás = a bőr védőgátjának megsemmisítése!

„És akkor most mi legyen, ne mosakodjunk?” – kérdezhetné fogékony olvasónk. Természetesen, mosakodjunk! De be kell tartani a szabályokat! A bőr napi letisztítását a bőr típusának megfelelő finom szerekkel, reggelente és esténként. A procedúra lezárását tonik használatával, mivel az helyreállítja a bőr pH-értékét. Valamint a mélyen ható tisztítást peelingek alkalmazásával, heti egy-két alkalommal. Ennél gyakrabban nem szabad, de a peelingeket teljesen kihagyni a bőrápolásból – ugyancsak rossz ötlet.

Mit eredményez a peeling elhagyása a bőrápolásból?

– A felhám hámrétegének megvastagodását;

– a pórusok eldugulását;

– a pattanások megjelenését;

– az arcbőr tompa színét;

– a bőr regenerálódásának lelassulását.

Az elhalt bőrpikkelyek által képzett „páncél” következtében a bőr veszít rugalmasságából, megjelennek a ráncok, és – ami csak hab a tortán – az ápolószerek nem képesek áthatolni a felhámhoz.

Mit eredményez a peeling a peeling napi alkalmazása?

– A bőr dehidratáltságát;

– a védelem hiányát, ennek következtében – kialakuló gyulladásokat és irritációt;

– a bőr traumatizálását (mivel a még nem elhalt sejteket is eltávolítjuk).

A peelingek napi használata, még az olyan finomaké is, mint a bedörzsölendő peelingek – a hidrolipid védőréteg roncsolásával jár. Azt helyreállítani pedig igen nehéz.

A peeling rendszeres használata esetén viszont egyenletessé válik a bőr tónusa, jobban regenerálódik a felhám és felgyorsul a bőr regenerálódása, kitisztulnak és összehózódnak a pórusok, az oxigén jobban eljut a sejtekhez.

A hozzáértő, s ami a fő, a komplex és jó minőségű bőrápoláshoz a „Collagen Active” termékcsalád termékválasztékában minden ehhez szükséges szer megtalálható. Amint arról már szót ejtettünk, minden termék alapvető összetevője – az egyéb nagy hatású összetevőkkel felerősített hidrolizált kollagén. S akkor vizsgáljuk meg a termékeket egyenként!

 

 c-a1.jpg

 

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához