Enzimes arclemosó púder

Enzimes arclemosó púder

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 10261
7 Raktáron
Ár: 8360 Ft 7110 Ft
Kedvezmény: 15 % -os
Kiszerelés
70 g

Share:

 

Finoman kímélő lemosás púderrel

Növényi enzimekkel

Minden bőrtípusra használható:

– nyugtatja az érzékeny bőrt

– a zsíros bőrt mattítja

Száraz púder + víz = krémes hab a lemosásra

 

A bőrápolás – igen tág kört felölelő téma. Viszont a minőségi ápolás elképzelhetetlen az arcbőr minőségi letisztítása nélkül. A paradoxon abban rejlik, hogy az arcbőrt naponta kétszer, felkelés után és lefekvés előtt szükséges letisztítani. Mindenesetre – reggel és este. S ez az elengedhetetlen procedúra – minden egyes esetben megrázkódtatást jelent a bőr számara, mivel eltávolítjuk annak természetes védekező rétegét. S mivel kíméletesebb a letisztítás, annál jobb. A társaság termékválasztékában megtalálhatók a lemosó gélek, habok, arctejek, a finoman kímélő ápolószerek. S most itt van egy, a TianDe társaság által kifejlesztett újabb remekmű, amelyet érdemeinek megfelelően értékelnek nemcsak a zsíros vagy érzékeny bőrrel rendelkező hölgyek, hanem kivétel nélkül minden egyes nő is – az enzimes lemosó púder.

A kényelmesen kezelhető és praktikus tégelyecske fürdőszobája díszévé fog válni. A tégely száraz púdert tartalmaz, amely vízzel elkeverve az arc lemosására alkalmas, krémes állagú habot képez. E szerrel az arcbőr letisztításának egy valóságos rituáléját fogja megteremteni.

A szer minden bőrtípusra használható: nyugtatja az érzékeny, mattítja a zsíros bőrt. Elősegíti az elszarusodott sejtek kényelmes lehámlasztását, mélyen hatóan tisztítja a pórusokat. Mindezek eredményeként az arc színe felfrissül, a bőr megújul és elkezd lélegezni, puhábbá és zsengévé válik.

A púdernek van egy érdekes hatása. Egészen biztos, hogy olykor-olykor minden lány szeretné „csontig”, azaz szinte a visítást kiváltó fájdalomig letisztítani bőrét, különösen azok, akiknek zsíros a bőre. De, tudják – ezt nem szabad, egy efféle agresszív eljárásra a bőr a bőrzsír fokozott mértékű kiválasztásával reagál. Az enzimes púder pontosan ennek a „csontig” történő letisztításnak az érzetét adja, de valójában a segítségével végzett bőrletisztítás – nagyon is gyengéd és finom eljárás. Viszont ugyancsak nem szükséges naponta használni – csak hetente három-négy alkalommal. Amennyiben a bőr nagyon száraz, elegendő heti egy-két alkalommal. Ez, hatásának intenzitását tekintve, valahol középúton helyezkedik el a peeling és a klasszikus lemosó hab hatása között.

Enzimes lemosó púder –

a fizikai peelingek atraumatikus alternatívája

– Lehámlasztja az elszarusodott sejteket

– Mélyen hatóan tisztítja a pórusokat

– Serkenti a sejtek megújulását

– Kiegyenlíti és felfrissíti az arcbőr színét

– Megszünteti a zsíros csillogást, „fellazítja” a faggyúdugókat

– A bőrt újra puhává, zsengévé és rugalmassá teszi

+ Hatékonyan tisztít, miközben nem károsítja a bőr természetes hidrolipid egyensúlyát

+ Hipoallergén, még az érzékeny bőrre is használható

+ Több alkalmazási lehetőség

+Használata gazdaságos

Kommentár

Az enzimes púder – a fizikai peelingek atraumatikus alternatívája. Alapvető hatóanyagai, az enzimek fellazítják az elhalt, elszarusodott sejteket összekötő sejtközi „cementet”, a keményítő pedig, mint gyengéd abrazív anyag, a tökéletességig fokozza a bőr simaságát.

Az enzimes púder előnye abban rejlik, hogy hatékonyan tisztítja a bőrt, miközben nem károsítja annak természetes hidrolipid egyensúlyát. A növényi eredetű enzimek mindössze azokkal a fehérjékből álló hidacskákkal lépnek kölcsönhatásba, amelyek megtartják a bőr felszínén az elszarusodott sejteket, de semmiképp sem érintik az egészséges sejteket. A felhabosított púderrel végzett masszírozást követően az elhalt részecskék minden nehézség nélkül leválnak a felhámról, s ezért egy ilyen jellegű tisztítás még az érzékeny bőr esetében is alkalmazható. Amellett az enzimes púder hipoallergén. Továbbá az enzimek könnyedén szétzúzzák a bőr felületén képződő bőrzsírt és szennyeződéseket.

A púder lehámlasztja az elszarusodott sejteket, mélyen hatóan tisztítja a pórusokat, serkenti a sejtek megújulását. Kiegyenlíti és felfrissíti az arcbőr színét, megszünteti a zsíros csillogást, „felhígítja” faggyúdugókat, a bőrt újra puhává, zsengévé és rugalmassá varázsolja.

Összetételében a kókusz zsírtartalmú frakcióiból kinyert, természetes eredetű felületaktív anyagok találhatók. Ezek teszik lehetővé, hogy dús, finom habot kapjunk. E puha felületaktív anyagokat a bőr könnyen magáévá teszi, kiváló tisztító hatással rendelkeznek. Ráadásul még a kemény vízzel keverve is hatékonyak.

Mit várjunk el az enzimes púdertől?

Rögtön figyeljenek arra, hogy bőrük simábbá és puhábbá válik! Egyszerre csak ragyogó és kiegyenlítettebb tónusú lesz.

Rendszeres használata esetén kitisztulnak a a faggyúmirigyek vezetékei, fokozatosan csökken a gyulladást előidéző elemek és a fekete pontocskák mennyisége. Amennyiben arcbőrén sok a gennyes pattanás, a púdert használja csak pakolásként: óvatosan, nem szétdörzsölve öblítse le!

A szépségtündér és varázslatos púdere

Az enzimes púder – nem varázslat, hanem az aktív hatóanyagok hozzáértő módon megválasztott összetétele!

Kukoricakeményítő – természetes abszorbens és abrazív anyag, segít ellenőrzés alatt tartani a bőr csillogását és zsírosságát, a simaság érzetét ajándékozza a bőrnek.

Rizskeményítő – abszorbens, elősegíti a bőr mattítását, kiegyenlítő, nyugtató, puhító hatású, bársonyossá varázsolja a bőrt.

Mikrokristályos cellulóz – finoman abrazív anyag és abszorbens, biztosítja a bőr puhán kíméletes hámlasztását.

Allantoin – védi a bőrt, kisimítja a bőr egyenetlenségeit, elősegíti a bőrtakaró regenerálódását.

Papain – növényi eredetű ferment (enzim), megszünteti a gyulladást és gyorsítja a sérülések begyógyulását.

Kommentár

Az enzimes púder – nem varázslat, hanem az aktív hatóanyagok hozzáértő módon megválasztott összetétele! Korábban említettük, hogy a szer növényi eredetű enzimeket tartalmaz. No, és még mit? Nézzünk utána részletesebben!

A púder összetétele kétféle keményítőt tartalmaz – kukorica- és rizskeményítőt.

Kukoricakeményítő

Ez egy természetes abszorbens, valamint értékes vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak forrása. E komponensnek köszönhetően a finom púder képes gyorsan kiküszöbölni a bőrzsír felesleges mennyiségét és bársonyossá varázsolni a bőrt. A kukoricakeményítő a simaság érzetét ajándékozza a bőrnek, segít ellenőrzés alatt tartani a bőr csillogását és zsírosságát. Puhán csiszolja a bőrt, elrejtvén ezáltal annak hiányosságait.

Rizskeményítő

Szintén nagyszerű, kiegyenlítő, hámlasztó, puhító és antioxidáns hatású abszorbens. Bársonyossá varázsolja, kiegyenlíti a bőrt. A rizskeményítő nyugtatja, puhává varázsolja a bőrt, valamint helyreállítja annak felületét. Gömbölyű részecskéket tartalmaz, amelyek mélyen hatóan tisztítják a pórusokat. miközben nem sértik fel a bőr védőgátját és nem növelik a faggyúmirigyek aktivitását. A rizskeményítő kíméletesen eltávolítja a bőr felszínéről a szennyeződéseket, a szebumot és az elhalt sejteket, nem sérti a bőr lipidjeit, elősegíti a bőr mattítását, csökkenti annak zsíros csillogását. Mindemellett erősíti, illetve helyreállítja a bőr sérült védőgát funkcióját.

Mikrokristályos cellulóz

Fából kinyert, természetes abszorbens. Gyakran használatos természetes kozmetikai segédanyagként. A mikrokristályos cellulóz mi enzimes púderünk összetételében is a csomósodásgátló szer és a stabilizátor szerepét tölti be. Ezen túlmenően pedig a cellulóz – jó kíméletesen abrazív szer és abszorbens, ezért erősíti az enzimes púder tisztító képességét.

A púder összetételét erősíti az allantoin. Ez az anyag keratolitikus, azaz hámoldó tulajdonsággal rendelkezik, egyszerűbben szólva, fellazítja a bőr elhalt sejtjeit, serkenti a felhám regenerálódását. Az allantoin kiküszöböli a bőr tisztítását követően fellépő feszülő érzést, puhítja a felhámot, javítja az elhalt sejtek lehámlasztását. Serkenti a bőr regenerálódását, kifejezetten fiatalító hatású. Segíti a kitágult pórusok gyors összehúzódását. Puhítja a durva és széltől kifújt bőrt, eltünteti a hámlásra utaló jegyeket. Normalizálja a bőr szerkezetét, különösen az olyan ártalmas külső tényezők behatása után, mint: a szél, a szélsőséges hőmérsékletváltozás, az aktív napsugárzás. Az allantoin gyorsítja a bőr mikro sérüléseinek begyógyulását, csökkenti a bőrirritációt.

A gyöngyszemet a végére hagytuk. Mi végre az enzimes púder? Nos, roppant egyszerű: enzimeket, mégpedig papaint tartalmaz. Erről pedig részletesebben is szólunk.

Papain – a csúcsenzim

Papain – polipeptid, a dinnyefából (papajából) kinyert növényi eredetű ferment (enzim)

A papain:

– hatékonyan lehámlasztja az elhalt sejteket;

– hidratálja a bőrt;

– serkenti a sejtek anyagcseréjét;

– fellazítja a faggyúdugókat;

– megszünteti a gyulladásokat;

– gyorsítja a bőr begyógyulását;

– nyugtatja a bőrt;

– elősegíti a nyirokelvezetést.

Papain – polipeptid, a dinnyefából (avagy papajából) kinyert növényi eredetű ferment (enzim). A papaja terméséből, törzséből és leveléből kipréselt, tejszerű folyadékból vonják ki. Az éretlen termés nagyobb mennyiségben tartalmaz a papaint. A papaint régóta használják az emésztés javítására és fájdalomcsillapításra, valamint az ödémák és gyulladások csökkentésére. De számunkra most az a fontos, hogy a papain a kozmetológiában használatos egyik legnépszerűbb enzim. Elsősorban az arc- és a testbőr, különösen az érzékeny és megereszkedő bőr ápolására hivatott szerek összetételében található meg.

A papain segít felgyorsítani a különféle biokémiai reakciókat, gyorsan feldarabolja a fehérjét, s e tulajdonságát hatékonyan alkalmazzák a felhám elhalt részecskéinek lehámlasztására. Ami, mellékesen, serkenti az új sejtek képződését.

A papain hidratáló összetevőként is kifejti hatását, amennyiben optimalizálja a felhám vízháztartásának egyensúlyát. Serkenti a bőr sejtanyagcsere-folyamatát. Úgy tartják, hogy a papain elősegíti a nyirokelvezetést – a felesleges folyadékmennyiség elvezetését. Segítségével a kozmetika megszünteti a gyulladást és felgyorsítja a begyógyulás folyamatát. A bőrgyógyászatban a papaint ugyancsak felhasználják a pattanásos betegségek gyógyításában, valamint a hiperpigmentáció különféle tüneteinek megszüntetéséhez.

Amennyiben ön többlépcsős kezelést tervez: pakolást, szérumok alkalmazását, bőre megfelelő feltöltését tápanyagokkal, akkor a letisztítás papainnal – pontosan az, amire szüksége van. Ez az enzim előkészíti a bőrt a krémek és szérumok értékes összetevőinek „befogadására”. Puhán letisztítja és kiegyenlíti a bőrtakarót, egyszersmind felerősítve a letisztítás szakaszát követően felhordandó szerek befogadását, s azok biológiai hatását.

Gazdaságos felhasználás

Többfunkciós felhasználás

Az enzimes lemosó púder:

– Lemosó hab

– Tisztító-hámlasztó pakolás

– Gyengéden dörzshatású peeling (scrub) a testre

– Szőrtelenítést követő ápolásLemosó hab

A felhasználás klasszikus és alapvető módja – lemosó habként. Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem a mindennapos bőrápolás egyik szakasza, ezért azokon a napokon, amikor a púdert használni fogja, akkor egy további szerként alkalmazza bőrének az eddig szokásos szerekkel (hab/gél/lemosó tej) történő letisztítását követően.

A púdert igen meleg vízzel kell feloldani. Az enzimek kedvelik a meleget, hideg vízben kevésbé jól működnek. A púdert beleszórhatjuk tenyerünkbe és így adhatunk hozzá vizet, összekeverhetjük ujjainkkal, egy kissé felverve. Vagy megtehetjük ugyanezt egy külön edénykében. Minél jobban feloldódik a púder a vízben, annál jobb lesz a hatása. A feloldott púder konzisztenciája enyhén eltérő lehet: keletkezhet hab, lemosó tej vagy kásaszerű pép. A kásaszerű pép változat megfelelő az alkalmazás következő változatához.

Tisztító-hámlasztó pakolás

Ha a faggyúdugók fellazítására, a pórusok kitisztítására van éppen szükség, hagyja, hogy az enzimek hosszabb ideig fejtsék ki hatásukat – a púdert a sűrű. kásaszerű pép konzisztenciájáig keverje el vízzel, és három-négy percnyi időre tisztító-hámlasztó pakolásként vigye fel bőrére! Majd langyos vízzel öblítse le, egyúttal könnyedén masszírozza bőrét! A púder összetételében található rizskeményítő és kukoricakeményítő puhán abrazív anyagként fejti ki hatását.

Gyengéden dörzshatású peeling (scrub) a testre

A púdert száraz formájában vigye fel nedves testbőrére, és masszírozó mozdulatokkal ossza el! A finoman dörzshatású peeling a testre ámulatba fogja ejteni. A púder felvihető rögtön feloldott formában. Hagyjon öt-tíz percnyi időt az enzimek számára, hogy azok kifejthessék hatásukat! Simogató mozdulatokkal folytassa a púder elosztását testbőrén!

Szőrtelenítést követő ápolás

A lányok különféle eszközök bevetésével küzdenek a testük bőrén megjelenő szőrszálakkal. De a legelterjedtebb módszer a borotválás, illetve a viasszal vagy cukros péppel végzett szőrtelenítés. Mellékproblémaként jelentkeznek a benőtt szőrszálak. E probléma egyik okaként bátran megjelölhetjük a nem megfelelő kezelést. Növekedvén a szőrszál nem képes áthatolni az elszarusodott sejtek rétegén, így hát mintegy azok alatt növekszik tovább. Ezért fontos a bőrt időben megszabadítani az elhalt sejtektől és rendszeresen hidratálni. Az enzimes púder rendszeres használata segít csökkenteni a benőtt szőrszálak mennyiségét.

 

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói vélemények

Bejelentkezés vélemény irásához