A gyermekkorból ismerős ízek: bogyókból készült zselés kompótok (kiszelek)
a TianDetől
Kitűnő emésztés és hosszantartó fiatalság!
A gyümölcsből és bogyófélékből készült zselés kompótok (oroszul: kiszelek) – a valódi orosz konyha ételkülönlegessége, amelyet a régi idők étkezésében nem hűsítő italként (desszertként), hanem első vagy második fogásként fogyasztottak. Úgy tartották, hogy ez egy nagyon hasznos csemege. A mai dietológusok alátámasztják a zselés kompótok hasznosságát. Ez az ital valóban nagyon hasznos, az egészségre jótékony hatással van.
A TianDe szakembereinek köszönhetően a vállalat olyan pektinzselés áfonyakompótokat (kiszeleket) kísérletezett ki, amelyekben összhangban van a finom íz és a hasznosság.
Pektinnek a természetes, tisztított, növényi eredetű poliszacharidot nevezik, amely, lényegében, az összetett szénhidrátok csoportjába tartozik. A pektin – emészthetetlen élelmiszer rost, amely általában gélszerű massza formájában fordul elő, - képes feloldani, valamint összegyűjteni a bél faláról a toxikus anyagokat, és természetes úton képes eltávolítani azokat a szervezetből.
A pektintartalmú élelmiszerek fogyasztása szabályozza a szervezet anyagcseréjét, normalizálja a bélmozgást. A természetes eredetű pektin egyedi sajátosságaihoz tartozik még azon tulajdonsága is , hogy képes megőrizni az emberi szervezet hasznos baktérium háztartásának egyensúlyát.
Kiváló tulajdonságainak köszönhetően a pektint széles körben használják a gyógyszeriparban is. Az emberi szervezet egészségére gyakorolt hatása nyilvánvaló, mivel tapadó-védő sajátossága következtében jótékony hatással van a gyomor és bélrendszer nyálkahártyájának állapotára. Gyomor- és bélfekély esetén a pektin könnyű, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító természetes szerként funkcionál.
A pektinzselés áfonyakompót – ez egy jóízű módja annak, hogy fenntartsák gyomruk és bélrendszerük egészségét! El is felejthetik az emésztéssel kapcsolatos korábbi problémáikat, ezentúl a szervezetük akadálytalanul fog működni!
A TianDe által készített pektinzselés áfonyakompótok - valóban az egészséges táplálkozás termékei közé tartoznak. Nem tartalmaznak:
- keményítőt,
- ízfokozókat,
- mesterséges színezékeket!
Csakis hasznos, hatékony összetevőkből állnak!
A TianDe pektintartalmú áfonyakompótjai nagyszerű éhségmúlasztó tízórai, vagy uzsonna, illetve a főétkezés kiegészítője lehet, és hamarosan elfoglalják méltó helyüket az Önök étrendjében!
A TianDe pektinzselés áfonyakompótja segít Önöknek abban, hogy visszaforgathassák az idő kerekét! Összetevői között megtalálható az egyik leghatékonyabb „fiatalító” komponens!
- hamvas áfonya – külsőleg hasonlít a fekete áfonyára, gyakran összetévesztik vele. Mindkét fajta áfonya széles körben elterjedt, bokorszerű cserje, - csupán abban különböznek egymástól, hogy a hamvas áfonya termése lédúsabb, kevésbé édes, a húsa zöldes színű, és bogyói körülbelül kétszer nagyobbak, mint a fekete áfonyáé.
A hamvas áfonya termésében megtalálható a B1, B2, C, A, P vitamin, a kalcium, foszfor, vas, egyes fenolvegyületek, cukor, szerves savak, növényi rostok, cserző- és festékanyagok, valamint pektinek. Gazdag hasznos összetevőinek köszönhetően a hamvas áfonya erősíti a koncentrációs készséget, gyulladásgátló, lázcsillapító hatással rendelkezik. A legutóbb végzett tudományos kutatások bebizonyították, hogy a hamvas áfonya termése és levelei vércukorszint csökkentő képességekkel is rendelkeznek. A hamvas áfonya, ezen kívül, hozzájárul a véredények falának megerősítéséhez, segíti a szív és érrendszer szabályos működését, hozzájárul a bélrendszer, valamint a hasnyálmirigy egészségének fenntartásához.
A fekete áfonya leve – a szervezetre általános egészségerősítő, frissítő-vitalizáló hatással van erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A fekete áfonya termése óriási mennyiségű, biológiailag aktív, tápanyagokat tartalmaz: A és C-vitamin, B vitaminok, flavonoidok, karotinoidok, szerves savak találhatóak benne. Termése egy sor mikro- és makroelemet is tartalmaz: megtalálható benne a kalium, kalcium, magnézium, nátrium, és a vas.
Mivel a fekete áfonyában található antociánok különleges vegyületeket alkotnak a glikozidokkal, a fekete áfonya levének fogyasztása jótékony hatással van a szemháló hártyájának szövetére, amely felel azért, hogy a szem gyorsan alkalmazkodjon a hírtelen és éles fényváltozásokra: látásunk javul, szemünk könnyebben alkalmazkodik az erős fény, illetve a gyenge, homályos fény melletti munkavégzéshez.
A gyömbér gyökere – ez a növény elsősorban arról híres, hogy segít a karcsú alak kialakításában és könnyű szerrel legyőzi a meghűléses megbetegedéseket. A csípős gyömbér felmelegíti a szervezetet és gyorsítja a vérkeringést. E tulajdonságainak köszönhetően a gyömbér jótékony hatással van az emésztésre és a szervezet anyagcseréjére.
Az élénk, telített lila- és kékszínű gyümölcsökben és bogyófélékben különleges anyagok – az antociánok találhatóak. Ezek természetes színezékek, amelyek a gyümölcsöknek és a bogyóféléknek élénk, telített színeket kölcsönöznek. Az antociánok – nagyon erős antioxidánsok, amelyek jótékony hatással vannak a szervezet egészére, és akadályozzák az öregedés folyamatát!
Mivel szervezetünk nem képes antociánok előállítására, ezért az élelmiszerekkel szükséges bejuttatnunk a szervezetbe. Egy egészséges ember napi antocián adagja 200 mg, betegség esetén pedig - 300 mg a napi beviteli szükséglet.
Az antocianok baktericid (baktériumölő) hatással rendelkeznek – képesek elpusztítani a szervezetbe bejutó különféle káros baktériumfajtákat. Az antociánokat sikerrel vetik be a meghűléses betegségek elleni bonyolult küzdelemben, segítik a szervezet immunrendszerét a fertőzés leküzdésében. Biológiai hatásukat tekintve az antociánok a P vitaminhoz hasonlóan hatnak. Közismert azon tulajdonságuk is, hogy erősítik a hajszálerek falát és akadályozzák a ödéma képződését. Az antociánok jótékony sajátosságait figyelembe veszik az orvostudományban is, különösen a szemészet területén alkalmazásra kerülő különböző biológiai adalékok gyártása során. A tudósok észrevették, hogy az antociánok képesek felhalmozódni a szaruhártya szöveteiben, erősítik annak hajszálereit, csökkentik a hajszálerek sérülékenységét.
Az antociánok - erős antioxidánsok, amelyek védik a szervezetünket a szabad gyököktől, ily módon, tehát, képesek meghosszabbítani fiatalságunkat. Azon egyedi képességüknél fogva, hogy képesek ellenállni az ultraibolya sugárzásnak, csökkentik a sejtek mutációjának kockázatát. Az antociánoknak köszönhetően lassítható az öregedés folyamata, és néhány neurológiai betegség is gyógyíthatóvá vált.
Az antociánok hiányának jelei a szervezetben:
A pektinnel készült zselés kompótok (kiszelek) összetevői között szerepelnek a szervezet teljes értékű működése szempontjából elengedhetetlen, hasznos tápanyagok.
Zabpehely rostok – a rostok tárházául szolgálnak. Ezek a rostok a táplálék emészthetetlen részét képezik, sajátságos ballasztanyag, amely segít a szervezetnek abban, hogy minél alaposabban feldolgozza a bevitt táplálékot. Ezeket a rostokat az enzimek nem bontják le az emésztőrendszer felső traktusaiban. Ellenben az élelmiszer rostok a bélrendszer alsó traktusaiban kerülnek feldolgozásra, ahol táplálják a belek hasznos mikroflóráját, amely az emberi szervezet számára fontos vitaminok és aminosavak előállítását végzi.
Inulin – az összetett szénhidrátok (poliszacharidok) csoportjába tartozó szerves anyag. Néhány növény gyökerének és gumójának feldolgozása során nyerik ki. Tulajdonságait tekintve az inulin a prebiotikumok csoportjához tartozik, nem szívódik fel a szervezetbe a gyomor és bélrendszer felső traktusaiban, ezzel ellentétben, nagyszerűen fermentálódik a bélrendszer mikroflórája által, ösztönzi a hasznos mikroorganizmusok aktív növekedését, és biztosítja az emésztőrendszer és az emberi szervezet normális működését.
Az inulin, ezen kívül, segít megtisztítani a szervezetet a salakanyagoktól és a káros, mérgező vegyületektől. Elősegíti a csontszövet növekedését, amelynek következtében számos, az egészséggel kapcsolatban felmerülő, probléma megelőzhető.
Pektin – növényi eredetű ásványi anyag, amely viszkózitással (ragasztó tulajdonságokkal) rendelkezik. Miben rejlik a pektin hasznossága? Először is nagyszerűen stabilizálja az anyagcserét. A pektin képes csökkenteni a vér koleszterinszintjét, javítja a bélmozgást. A pektin legértékesebb tulajdonságának, azonban, bátran nevezhetjük azon képességét, hogy megtisztítja szervezetünket a káros anyagoktól, (a rádioaktív elemektől, peszticidektől, a toxikus fémek ionjaitól). Ezért a képességéért nevezi sok szakember a pektint a szervezet takarítójának.