FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz
  • FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz

FreshClick Prebiotikus gél a finom ápoláshoz

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 67008
2 Raktáron
5510 Ft
Kiszerelés
300 g

Összetétel
Aqua, Sodim Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, Sodium Chloride, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betain, Inulin, Glycerin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactic Acid, Allantoin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Trideceth-9, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

Share:

Harmóniában a testtel

 

 

 

intimgel.jpg

 

Kifejlesztettünk egy puha és finom gélt, amely ápolással és frissességgel ajándékoz meg, bárhol is legyél éppen.

A „Fresh Click” termékcsaládhoz tartozó Finoman ápoló gél prebiotikummal fenntartja az intim zóna természetes mikroflóráját, elősegíti az irritáció és a szárazság csökkenését. A finoman gyengéd gél krémszerű konzisztenciával és kellemes illattal rendelkezik!

A gél aktív összetevői:

– ápolják a mikroflórát, megsemmisítik a kórokozó mikroorganizmusokat és támogatják a hasznos baktériumok élettevékenységét;

– erősítik a bőr helyi immunitását és helyreállítják a bőr védőgát funkcióját, amely meggátolja a nedvességvesztést és a külső környezetből származó ártalmas anyagok bőrre kerülését, azaz megelőzi az irritáció, a gyulladások, a bőrpír és a dehidratálódás megjelenését;

– gyulladásgátló és sebbegyógyító tulajdonsággal rendelkeznek. Az irritációt, a szárazságot vagy a viszketést kiválthatja a szintetikus anyagokból álló ruhák viselése, az alapvető higiéniai követelmények elhanyagolása, vagy akár a nem megfelelő méretű fehérnemű viselése. A szer összetételéhez tartozó hidratáló és begyógyító komponensnek köszönhetően mindezeket a kellemetlenségeket el lehet felejteni.

 

intimgel2.jpg

 

 

Közületek is sokan tudhatják már régóta, hogy nem csupán a savanyított tejtermékekben lelhetők fel a mikroflóra számára hasznos probiotikumok és prebiotikumok. A „prebiotikum” és „probiotikum” szakkifejezések a kozmetológusok és ügyfeleik számára már régóta ismeretesek. Aztán vannak még a posztbiotikumok, amelyekről szintén kiderült, hogy rendkívül hasznosak.

Az emberi bőr egyetlen négyzetcentiméterén különféle mikroorganizmusok élnek – baktériumok, élesztőgombák, egyéb gombák és vírusok. Ez a rendszer maga a mikrobiom, amely az ártalmas tényezők hatására sérülhet. Az ártalmas tényezők fogalma alatt az UV-sugárzás, a kedvezőtlen környezeti viszonyok, a rossz minőségű kozmetikumok, a stressz, a gyógyszerek mértéktelen fogyasztása, a helytelen táplálkozás, a betegségek értendők. Ha a mikrobiom sérül, akkor vele együtt sérül a védőgát, s e jelenség első tünetei mindannyiunk számára ismertek: a bőrpír, a hámlás, a gyulladások, a feszülő bőr érzése. Aztán a későbbiekben jönnek a még kellemetlenebb következmények: a bőrszövetek látható „elhasználódása”, az öregedésre és a bőr megereszkedésére utaló korai jegyek megjelenése.

Viszont a haladás nem áll meg, s a mindenható technológus szakemberek olyan kozmetikai formulákat alkottak meg, amelyek kedvező hatást fejtenek ki a mikrobiom állapotára. A hasznos baktériumokat feloszthatjuk prebiotikumokra, probiotikumokra és posztbiotikumokra.

Nos, akkor mi micsoda?

Probiotikum – a bőr mikroflóráját normalizálni képes élő, nem patogén organizmusok.

Prebiotikum – táplálék a „jó” mikroorganizmusok, azaz a probiotikumok számára

Posztbiotikumok – a baktériumok által már feldolgozott termékek.

Egyébként pedig, a „biotikum” kifejezés a görög nyelvből lefordítva annyit tesz, hogy „az életre vonatkozó”. Minden „biotikum”, így vagy úgy, kapcsolatban van az élő mikroflórával és köze van hozzá.

Tudnivaló, hogy élő baktériumokat lehetetlen egy krém összetételébe beletenni, ezért aztán a technológusok megtanulták azokat alkotórészeikre – lizátumokra „széthasítani”. A bőr érző idegvégződései (receptorai) felismerik ezeket az apró fragmenseket, és a válaszreakcióknak a bőr hidratálásából, az öregedésgátló hatásokból, a saját kollagén és elasztin szintetizálásából, a pattanások kialakulásának megakadályozásából álló áradatát indítják be. S hogy miért ilyen sokat? Azért, mert minden baktérium a maga módján fejti ki hatását.

Míg a prebiotikumok és a probiotikumok, amelyek molekuláit már tartalmazzák a bőr hasznos mikroflóráját megőrizni, fejleszteni és szaporítani hivatott kozmetikumok, a felhasználók számára már többé-kevésbé ismertek, addig a posztbiotikumok – valami alapvető újdonságot jelentenek a kozmetológiában. S ez az újdonság lehetővé teszi az egészséges bőr számára nélkülözhetetlen metabolitok (a baktériumok és élesztőgombák szétesése során keletkező anyagok) azonnali bevitelét a kozmetikai készítményekbe.

Túl azon, hogy a mikroorganizmusok teljes életciklusuk során az ember hasznára vannak, még akkor is további hasznot hajtanak, amikor maguk már semmit nem választanak ki…

Kiderült, hogy a mikrobák sejtfalának töredékes részei – fontos komponens a bőr immunrendszerének tónusban tartásához. Ráadásul a metabolitok és a mikroorganizmusok részecskéinek számára a tudósok kitaláltak egy új, viszont teljesen logikus elnevezést – POSZTBIOTIKUMOK. A technológiai szakembereken nem is múlt a dolog, s elkezdték bevinni az új összetevőt a kozmetikai készítményekbe.

A posztbiotikumok képesek helyreállítani az egészséges mikroflóra, azaz a mikrobiom összetételét és funkcióit, valamint helyreállítják a bőr védőgát funkcióját, amely megakadályozza a nedvességvesztést és az ártalmas anyagok bőrre kerülését, vagyis megelőzi a bőrirritáció, a gyulladások, a bőrpír, a dehidratáltság kialakulását. A posztbiotikumok képesek gyulladásgátló, immunmoduláló és antioxidáns hatást kifejteni a bőrre.

Pontosan úgy, ahogy szerepük a bőrfelszín számára fontos, e három képesség ugyanúgy elengedhetetlenül fontos az intim mikroflóra tekintetében.

 

 

intimgel3.jpg

 

Ahogy fentebb már említettük, a prebiotikumokat és a posztbiotikumokat – eltérően a probiotikumoktól – hozzá lehet adni a kozmetikumok receptúrájához. Ezért fejlesztettünk ki egy speciális szert az intim higiénia számára, amely hozzájárul a mikroflóra helyreállításához.

A tudósok már bebizonyították, hogy a probiotikumok rendkívül fontosak a női szervezet számára, hiszen éppen azok képesek megelőzni a gombás fertőzéseket. A posztbiotikumok pedig képesek helyreállítani az egészséges mikroflóra összetételét és funkcióit.

Az egészséges hüvelyflóra legfőképp lactobacillusokból (tejsavbaktériumokból) áll, amelyek fenntartják a hüvely természetesen savas pH-értékét (3,9-4,3), meggátolván ily módon az egyéb mikroorganizmusok betelepülését oda. Mindazonáltal e környezet sérülhet vagy meggyengülhet. A hüvely természetes női mikroflórájának meggyengülése bekövetkezhet a nem kielégítő vagy helytelen higiénia, a rendszeres, antibiotikumok alkalmazásával történő gyógykezelések, a hormonális változások, vagy akár egy diétás fogyókúra okán.

Egyébként pedig a gombás fertőzés, a bakteriális vaginózis megjelenése – pontosan annak a jele, hogy a patogén mikroorganizmusok felülkerekedtek, s a hasznos baktériumoknak sürgős támogatásra van szükségük.

A „Fresh Click” termékcsaládhoz tartozó finoman ápoló gél összetételében található természetes pre- és posztbiotikumok megelőző hatásúak és védik az intim mikroflórát!

 

 

intimgel4.jpg

 

A „Fresh Click” termékcsaládhoz tartozó finoman ápoló gél prebiotikummal több mint 85 százalékban természetes összetevőkből áll.

A gél összetételében található „Biolin” aktív komponens – egy hatékony prebiotikum, amely természetes poliszacharidok keveréke: a mezei katángkóróból kinyert inuliné, valamint a cukorrépából kinyert glüko-oligoszacharidoké.

Hozzájárul a mikroflóra egyensúlyának helyreállításához, erősítvén annak védelmi funkcióit és ellenálló képességét a külső stresszhatásokkal szemben, felveszi a küzdelmet az ártalmas baktériumokkal, valamint segít kiküszöbölni a bőrpírt és a bőrirritációt.

A gél egy további hatékony összetevője – a tejsav. Ez egy olyan posztbiotikum, amely élettani értelemben abszolút rokon az emberi bőrrel és a természetes hidratáló faktor (NMF – Natural Moisturizing Factor) egyik összetevője. A tejsav gondozza a mikroflórát, fenntartva annak természetes pH-értékét és erősítve a helyi immunitást. A tejsavat mikroorganizmusok – a lactobacillusok szintetizálják, ezek élettevékenységének alapvető terméke éppen a tejsav. Ha valamilyen rendellenesség áll elő – akkor csökken a lactobacillusok mennyisége a hüvelyi zónában, s a pH-érték ilyenkor meghaladja az egyébként 4-4,5 érték körül ingadozó normális szintet.

A környezet savasabb irányba történő elmozdulása fogantatási problémákat eredményezhet (a spermiumok ilyen környezetben egyszerűen elpusztulnak), a lúgosabb irányba történő elmozdulás pedig növeli a fertőzések kialakulásának kockázatát. Pontosan ezért annyira fontos megőrizni az intim mikroflóra egyensúlyát.

A nők lehető legjobb komfortérzete érdekében a társaság szakemberei a gél összetételét felerősítették az allantoinnal. Ez az anyag egy egész sor hasznos hatással rendelkezik. Elősegíti a bőr hidratálását és puhítását, gátolja a bőrirritációt. Az apró repedések és a bőr egyéb sérülései esetén az allantoin elősegíti a bőr gyorsabb regenerálódását.

 

intimgel5.jpg

 

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához