SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél
 • SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél
 • SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél
 • SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél
 • SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél

SPA Technology Az óceán szépsége lemosó gél

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 10202
7 Raktáron
Ár: 2610 Ft 2090 Ft
Kedvezmény: 20 % -os
Kiszerelés
150 g

Összetétel
Aqua, Cocamidopropyl Betain, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Algae Extract, Sodium PCA, Lactic Acid, Sodium Lactate, Urea Collagen Amino Acids, Diazolidinyl Urea, Retinol, Parfum, CI 73000

Share:

Az élő szervezet – Életre kelt víz!

 

Egy változat szerint a SPA - a latin „Sanus per Aqua” kifejezés rövidítése, ami szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „vízből nyert egészség”. A görög tudós, Hérodotosz már az i. e. V. században módszert dolgozott ki a forrásvizek gyógyító célokra történő felhasználására. Nem sokkal később a híres orvos, Hippokratész műveiben említést tett a tengeri sós víz és a folyami víz hasznosságáról és csodálatos tulajdonságairól. Az ókori rómaiak, felhasználva a görögök tapasztalatait, kitalálták a termálfürdőt.

Napjainkban a SPA - nemcsak a test, hanem a lélek harmóniáját is megteremtő értékes, természetes eredetű szereket felhasználó valóságos iparág és remek szalonkezelések egész rendszere.

SPA Technology sorozathoz tartozó kozmetikai szereket a SPA legjobb hagyományinak jegyében fejlesztették ki és „fényűző komponenseket” tartalmaznak (gyöngyport és hidrolizált gyöngyproteint, placentakivonatot, hidrolizált selymet). SPA Technology sorozatba, olyan termékek tartoznak, amelyek feladata a bőr egyik legfontosabb igényének kielégítése - a hidratálás.

Bőrünk gyakorlatilag kétharmad részben vízből áll, ami kb. nyolc liter vizet jelent. Emellett a bőrben található szervezetünk teljes víztartalmának 25-35 %-a. Teljes értékű működéséhez a bőrnek éppen úgy szüksége van a nedvességre, mint a tüdőnek a levegőre.

Az öregedés a szervezet vízvesztésével kezdődik. Kutatásokkal kimutatták, hogy a felhám és az irharéteg sejtjeinek nem kielégítő víztartalma a bőr összes anyagcsere-folyamatában és regenerálódásában fellépő zavarokhoz vezet. Ezért a bőr számára az év mind a 365 napján biztosítani kell a SPA-kezelést!

 

Nyáron azért kell a bőrt hidratálni, mert:

 • A hőség következtében izzad és aktívan veszíti a nedvességet!
 • A légkondicionált helyiségekben a levegő nagyon száraz, ezért a bőr nedvességtartalékai kétszer-háromszor gyorsabban csökkennek, mint a szabadban!
 • Az UV-sugarak rombolják az epidermális védőgátat, ami a transzepidermális nedvességvesztéssel jár!

 

Télen azért kell a bőrt hidratálni, mert:

 • Alacsony hőmérsékleten a felületéről nagyon gyorsan párolog a nedvesség, ezért az a közkeletű vélemény, mely szerint télen nem kell hidratáló szereket használni, nem több egy tévedésnél!
 • A fűtött helyiségekben igen száraz a levegő, így a bőr nedvességtartalékai gyorsan csökkennek!
 • A hideg szél, a fagy hozzájárul az epidermális védőgát sérüléséhez, ami a transzepidermális nedvességvesztéssel jár!

A bőrnek megvan a saját öntözőrendszere. Ebben van a vizet belső és külső forrásokból kinyerő vízkivételi mechanizmus — a természetes hidratáló faktor (NMF).

Ez a hámrétegben található és szerves molekulák összessége alkotja: aminosavak, zsírok, sók, ásványok és egyéb, a nedvességet a levegőből és a kozmetikai szerekből kivonó és a felhámban megtartó anyagok.

A természetes hidratáló faktor molekuláinak hiánya esetén a hámréteg napi vízvesztesége 8,5 literre rúgna!

A víz megőrzéséért a bőrben ugyancsak felelős az epidermális (lipid) védőgát— ez a folyadék elpárolgásának legfőbb akadályát képező védelmi rendszer. Az epidermális

lipidek a felhám sejtjeit összetartó „cement” szerepét töltik be. Ha a „cementben” repedések keletkeznek, a bőr védőgát képessége csökken, és a víz igen intenzíven elpárolog belőle. Éppen ez a folyamat, a transzepidermális nedvességvesztés (TEWL — Transepidermal Moisture Loss) a dehidratálódás egyik fő oka.

A SPA a bőr megmentője
A SPA Technology sorozathoz tartozó termékek aktív komponensei:
 • Képesek oltani a bőr szomját: intenzíven telítik nedvességgel!
 • Helyreállítják a bőr fiziológiai hidratálóját - a természetes hidratáló faktort (NMF)!
 • Védik a bőrt a „vízszivárgástól”, „befoltozva a lyukakat” az epidermális védőgáton és csökkentve a transzepidermális nedvességvesztést (TEWL)!

 

A statisztikák szerint az esetek 50 % -ban a helytelen ápolás a felelős, a dehidratálódott bőr állapotáért!

 

Az óceán szépsége lemosó gélben megtalálható a természetes hidratáló faktor (NMF) komponenseinek összessége: a pirrolidon-karbonsav nátriumsója, a tejsav és a nátrium-laktát. A gél a kollagén aminosavaival és retinollal (A-vitaminnal) dúsított. 

A pirrolidon-karbonsav nátriumsója (Sodium PCA) – zöldségekből, cukorból vagy keményítőből nyerhető természetes aminosav, a bőr természetes hidratáló folyamatának alapja:

 • hatékonyan viszi be és tartja meg a folyadékot, segíti a nedvességtartalom optimális szintjének fenntartását
 • puhító hatású, csökkenti a száraz bőrfelületek hámlását és irritációját
 • elősegíti az apró ráncok kisimulását

A tejsav (Lactic acid) – az összes AHA sav közül a tejsav hidratáló hatása a legerőteljesebb, mivel a bőr természetes hidratáló komponense:

 • a bőr természetes hidratáló faktorának (NMF) egyik összetevője, ezért hatékonyan hidratál és segít fenntartani a felhám vízháztartásának optimális egyensúlyát
 • serkenti a szarulemezkék lehámlását és a felhám megújulását, ami elősegíti a bőrben a funkcionálisan aktív természetes hidratáló faktor (NMF) és az ahhoz kapcsolódó víz tartalmának növelését
 • a higroszkopikus molekuláknak köszönhetően megköti a vizet és, behatolva a bőrbe, eljuttatja azt felhám mélyrétegeibe

Nátrium-laktát (Sodium lactate) – a tejsav származéka:

 • a bőr „fiziológiai” hidratálója, összetétele megfelel a természetes hidratáló faktorok összetételének, így a nátrium-laktát hatékonyan pótolja a bőr nedvességhiányát
 • a fiziológiai normának megfelelő szintig helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt
 • fékezi a bőridegen mikroorganizmusok szaporodását

Az élelmiszeriparban a nátrium-laktátot nedvességmegtartó és a savasság szintjét szabályozó szerként használják.

A kollagén aminosavai (Collagen amino acids):

 • a bőr mélyrétegeibe kerülve a glutaminsav, a leucin, a lizin, az aszparagin, a glicin és a valin elősegíti a bőr regenerálódását
 • erősítik a bőr kollagén „vázát” – beépülnek a kollagénrostok szerkezetébe és ott „pótalkatrészként” működnek
 • hidratálják, feszesen rugalmassá teszik a bőrt

Retinol (A-vitamin, Retinol):

 • erős antioxidáns képessége révén sikerrel veszi fel a harcot a szabad gyökökkel
 • aktivizálja a regenerációs folyamatokat, ennek eredményeként a bőr jobban lélegzik és hidratálódik, a tápanyagok könnyebben hatolnak bele
 • felgyorsítja a bőrben végbemenő sejtosztódási folyamatot (e folyamat az évek múltával lelassul). A bőrt egy adag A-vitaminnal „felfrissítve” egyszersmind a saját kollagén termelését serkentjük

 1. Hatékonyan letisztítja a bőr felszínét, összehúzva a pórusokat
 2. Segíti a természetes hidratáló faktor komponenseinek működését, szabályozza a bőr hidrolipid egyensúlyát
 3. Aktivizálja a bőr természetes védekező mechanizmusait

 

Alkalmazás:
Egy kevés gélt keverjünk össze vízzel, amíg hab képződik, vigyük fel a nedves arc és nyak bőrére, masszírozzuk egy-két percig, majd meleg vízzel mossuk le!
Minden életkorra és minden bőrtípusra ajánlott.

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához