SPA Technology Zöld tea lemosó gél
 • SPA Technology Zöld tea lemosó gél
 • SPA Technology Zöld tea lemosó gél
 • SPA Technology Zöld tea lemosó gél
 • SPA Technology Zöld tea lemosó gél

SPA Technology Zöld tea lemosó gél

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 10201
1 Raktáron
Ár: 2610 Ft 2090 Ft
Kedvezmény: 20 % -os
Kiszerelés
150 g

Összetétel
Aqua, Cocamidopropyl, Betain, Glycerin, Sodium Laureth Sulfate, Hydroxyethylcellulose, Camellia Sinensis Leaf Extract, Diazolidinyl Urea, Parfum, CI 75810, CI 42090, CI 19140

Share:

Az élő szervezet – Életre kelt víz!

 

Egy változat szerint a SPA - a latin „Sanus per Aqua” kifejezés rövidítése, ami szó szerinti fordításban annyit tesz, hogy „vízből nyert egészség”. A görög tudós, Hérodotosz már az i. e. V. században módszert dolgozott ki a forrásvizek gyógyító célokra történő felhasználására. Nem sokkal később a híres orvos, Hippokratész műveiben említést tett a tengeri sós víz és a folyami víz hasznosságáról és csodálatos tulajdonságairól. Az ókori rómaiak, felhasználva a görögök tapasztalatait, kitalálták a termálfürdőt.

Napjainkban a SPA - nemcsak a test, hanem a lélek harmóniáját is megteremtő értékes, természetes eredetű szereket felhasználó valóságos iparág és remek szalonkezelések egész rendszere.

SPA Technology sorozathoz tartozó kozmetikai szereket a SPA legjobb hagyományinak jegyében fejlesztették ki és „fényűző komponenseket” tartalmaznak (gyöngyport és hidrolizált gyöngyproteint, placentakivonatot, hidrolizált selymet). SPA Technology sorozatba, olyan termékek tartoznak, amelyek feladata a bőr egyik legfontosabb igényének kielégítése - a hidratálás.

Bőrünk gyakorlatilag kétharmad részben vízből áll, ami kb. nyolc liter vizet jelent. Emellett a bőrben található szervezetünk teljes víztartalmának 25-35 %-a. Teljes értékű működéséhez a bőrnek éppen úgy szüksége van a nedvességre, mint a tüdőnek a levegőre.

Az öregedés a szervezet vízvesztésével kezdődik. Kutatásokkal kimutatták, hogy a felhám és az irharéteg sejtjeinek nem kielégítő víztartalma a bőr összes anyagcsere-folyamatában és regenerálódásában fellépő zavarokhoz vezet. Ezért a bőr számára az év mind a 365 napján biztosítani kell a SPA-kezelést!

 

Nyáron azért kell a bőrt hidratálni, mert:

 • A hőség következtében izzad és aktívan veszíti a nedvességet!
 • A légkondicionált helyiségekben a levegő nagyon száraz, ezért a bőr nedvességtartalékai kétszer-háromszor gyorsabban csökkennek, mint a szabadban!
 • Az UV-sugarak rombolják az epidermális védőgátat, ami a transzepidermális nedvességvesztéssel jár!

 

Télen azért kell a bőrt hidratálni, mert:

 • Alacsony hőmérsékleten a felületéről nagyon gyorsan párolog a nedvesség, ezért az a közkeletű vélemény, mely szerint télen nem kell hidratáló szereket használni, nem több egy tévedésnél!
 • A fűtött helyiségekben igen száraz a levegő, így a bőr nedvességtartalékai gyorsan csökkennek!
 • A hideg szél, a fagy hozzájárul az epidermális védőgát sérüléséhez, ami a transzepidermális nedvességvesztéssel jár!

A bőrnek megvan a saját öntözőrendszere. Ebben van a vizet belső és külső forrásokból kinyerő vízkivételi mechanizmus — a természetes hidratáló faktor (NMF).

Ez a hámrétegben található és szerves molekulák összessége alkotja: aminosavak, zsírok, sók, ásványok és egyéb, a nedvességet a levegőből és a kozmetikai szerekből kivonó és a felhámban megtartó anyagok.

A természetes hidratáló faktor molekuláinak hiánya esetén a hámréteg napi vízvesztesége 8,5 literre rúgna!

A víz megőrzéséért a bőrben ugyancsak felelős az epidermális (lipid) védőgát— ez a folyadék elpárolgásának legfőbb akadályát képező védelmi rendszer. Az epidermális

lipidek a felhám sejtjeit összetartó „cement” szerepét töltik be. Ha a „cementben” repedések keletkeznek, a bőr védőgát képessége csökken, és a víz igen intenzíven elpárolog belőle. Éppen ez a folyamat, a transzepidermális nedvességvesztés (TEWL — Transepidermal Moisture Loss) a dehidratálódás egyik fő oka.

 
A SPA a bőr megmentője
 
A SPA Technology sorozathoz tartozó termékek aktív komponensei:
 • Képesek oltani a bőr szomját: intenzíven telítik nedvességgel!
 • Helyreállítják a bőr fiziológiai hidratálóját - a természetes hidratáló faktort (NMF)!
 • Védik a bőrt a „vízszivárgástól”, „befoltozva a lyukakat” az epidermális védőgáton és csökkentve a transzepidermális nedvességvesztést (TEWL)!

 

A statisztikák szerint az esetek 50 % -ban a helytelen ápolás a felelős, a dehidratálódott bőr állapotáért!

 

A szennyeződéseket és a bőrzsírt finoman eltávolító, a felhám védőgátját kímélő, a bőr természetes pH-értékét megőrző, lágyan tisztító összetevőket (Cocamidopropyl betaine-t, cellulóz-észtert) tartalmaz. A lemosó gélt zöldtea-kivonattal dúsították.

Zöldtea-kivonat (Camellia sinensis leaf extract) – C-, E-, B1-, K-, E-, P-, PP-vitamint és valamint illóolajat tartalmaz, amelynek összetételében több mint száz, a bőr számára hasznos komponens található.

 • antioxidánsok gazdag összességét tartalmazza, amely védi a bőrt a szabad gyökök pusztító hatásától
 • az összetételében található polifenolok megelőzik a lipidhártya pusztulását, erősítve ezáltal az epidermális védőgátat és csökkentve a transzepidermális nedvességvesztést
 • hidratálja a bőrt, elősegítve az apróbb ráncok kisimulását

 1. A sav-bázis egyensúly megbontása nélkül finoman és hatékonyan tisztítja a bőrt.
 2. Összehúzza a pórusokat, fékezi a faggyúmirigyek túlzott aktivitását.
 3. Visszaadja a bőr matt tónusát, javítja az arcszínt.

 

Alkalmazás
Egy kevés gélt keverjen össze vízzel, amíg hab képződik, vigye fel a nedves arc és nyak bőrére, masszírozza egy-két percig, majd meleg vízzel mossa le!
Minden életkorban és minden bőrtípusra ajánlott.

Az eredmény
Irritációtól mentes, tiszta bőr a feszülés érzete nélkül.

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához