SPA Technology Univerzális citromos peeling
 • SPA Technology Univerzális citromos peeling
 • SPA Technology Univerzális citromos peeling
 • SPA Technology Univerzális citromos peeling
 • SPA Technology Univerzális citromos peeling

SPA Technology Univerzális citromos peeling

0.00 ( 0 szavazat )
Cikkszám : 30201
7 Raktáron
3110 Ft
Kiszerelés
120 g

Összetétel
Aqua, Glycerin, Propylene Glycol, Carbomer, Vaccinium Myrtitlus Fruit/Leaf Extract, Saccharum Officinarum Extract, Acer Saccharum Extract, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Extract, Citrus Limon Fruit Extract, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Extract, Collagen Amino Acids, Steartrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Diazolidinyl Urea, Parfum, Citral, D-Limonene, Linalool

Share:

Extra tisztítás!

 

A bőrt puhává és rugalmassá teszi, a ráncok kevésbé észrevehetők lesznek, az arcszínt egyenletessé varázsolja. Lehámlasztja az elhalt bőrsejtek rétegét, összehúzza a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek kiválasztását. Aktivizálja a bőr természetes hidratáló mechanizmusait, elősegíti a saját kollagén, elasztin és a hialuronsav szintetizálásának növekedését. Halványító hatású.

Kisimítja az apróbb ráncokat, hatására a mély ráncok kevésbé szembeötlők lesznek

Exfoliálja (lehámlasztja) az elszarusodott sejtréteget, ez által a felhámot minőségi regeneratív folyamatok megindulására serkenti.

A felhám állapota nemcsak a bőr külső kinézetét, frissességét, színét határozza meg, hanem hidratáltságának szintjét is. 

Az AHA savakat tartalmazó kozmetikumok használatára vonatkozó ellenjavallatok:

 • egyéni intolerancia;
 • a bőr nagyobb fokú érzékenysége;
 • friss bőrsérülések;
 • herpetikus kiütések;
 • kuperózis;
 • hosszas tartózkodás a napon.

A használat gyakoriságára vonatkozó javallat:

 • zsíros bőr esetén – heti két-három alkalommal,
 • normál bőr esetén – heti egy-két alkalommal,
 • száraz és érzékeny bőr esetén – kéthetente egyszer.

Peeling vagy bőrradír?

A bőrradír (scrub) és a peeling közti különbséget a hatásmechanizmus jellege adja. A bőrradír – mechanikus úton tisztítja a bőrt, az elhalt sejteket koptató (abrazív) részecskék segítségével távolítja el. Az „abrazív” szó a latin „abrasio” szóból ered és „dörzsölést”, „horzsolást” jelent. Az eljárás meglehetős megrázkódtatás a bőr számára. A peelingek az elhalt hámsejteket feloldják, így távolítják el őket, miközben nem sértik fel a bőrt. A feloldás savak hatására megy végbe.

A SPA Technology sorozathoz tartozó peelingek alapkomponense az almasav.

Almasav (Malic acid) – a legelterjedtebb gyümölcssavak (AHA) egyike; sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható, főleg az almában és a paradicsomban:

- feloldja a faggyúdugókat és a felhám elszarusodott lemezkéit, letisztítva a bőrről az elhalt sejteket;

- serkenti a sejtregenerációs folyamatokat és növeli a bőr funkcionálisan aktív természetes hidratáló faktor tartalmát;

- aktivizálja a fibroblasztok tevékenységét, erősítve a saját kollagén és a hialuronsav termelését, ami a bőr hidratáltsági fokának jelentékeny növekedését eredményezi.

Az Univerzális Citromos peeling a citrom és a keserűnarancs keresztezésével kinemesített bergamottnarancs kivonatát tartalmazza.

Bergamottkivonat (Citrus aurantium bergamia fruit extract)

 • összehúzza a pólusokat; szabályozza a faggyúmirigyek kiválasztását;
 • segíti a bőr vízháztartása egyensúlyának normalizálását, frissíti, tonizálja és halványítja a bőrt;
 • a bőrre antioxidáns és regeneráló hatást kifejtő bioflavonoidokat tartalmaz;
 • elősegíti a salakanyagok és toxinok eltávolítását.

A peeling összetételében aktív hidratáló hatású komponensek is találhatók – almasav, hidrolizált selyem és a kollagén aminosavai.

Hidrolizált selyem (Sodium stearoyl hydrolyzed silk) – a selyemlepke által előállított selyemfonalakból hidrolízis útján nyert „folyékony selyem”:

 • a bőr felületén a bőrnek selymes simaságot kölcsönző és laza liftinghatást biztosító, könnyű „köpenyt” képez;
 • fibroinokat tartalmaz (a latin fibra – „fonál” szóból) – a természetes selyemfonál alapját képező fehérjéket, amelyek lenyűgöző hidratáló képességgel rendelkeznek: molekuláik a saját súlyukat 300-szorosan meghaladó súlyú vizet képesek megkötni és maguk körül megtartani!

A selyem kozmetikában hasznosítható tulajdonságait először Kínában fedezték fel: a selyemgyárakban dolgozó nők felfigyeltek rá, hogy kezük lenyűgözően sima és puha lett. Attól kezdve az uralkodók feleségei elkezdték selyemcsíkokkal dörzsölni testüket, hogy zsengén puhává tegyék bőrüket. A selyemszövetet a haj szépségének megőrzésére is felhasználták – mosás után a hajat selyemszövettel törölték meg, minek eredményeképpen az szokatlanul csillogóvá és selymes tapintásúvá vált.

Alkalmazás

Egy kevés peelinget vigyünk fel a letisztított arcra, elkerülve a szemkörnyéki részt, masszírozzuk egy-két percig, majd hűs vízzel alaposan mossuk le! A peeling használata után nem ajánlott napozni és egyéb hámlasztó szereket használni.

Értékelés

Milyen a kiszolgálás
Kiszállítás / Kiszolgálás gyorsasága
Milyen a termék

Felhasználói tapasztalatok

Bejelentkezés tapasztalat irásához